Fallujah-utvikler i trøbbel

Ensom og forlatt

Atomic Games sliter fortsatt, og har sagt opp flere av sine ansatte.

I april bestemte Konami seg for å droppe førstepersonskytespillet Six Days in Fallujah etter å ha mottatt mye kritikk fra personer som mente prosjektet var smakløst. Six Days in Fallujah er en gjengivelse av Operasjon Phantom Fury fra Irak-krigen, og tidligere marinesoldater har fungert som konsulenter og initiativtakere til spillet.

Fallujah er utviklet i samarbeid med tidligere marinesoldater

Andre soldater og noen av familiene til de mange soldatene som ble drept var langt mindre begeistret for spillet, og det var deres kritikk Konami bøyde seg for. Utvikler Atomic Games jobber fortsatt med Fallujah og leter etter en ny utgiver, men tilstandene har tydeligvis blitt verre i løpet av de siste måneden.

Atomic Games har nemlig kunngjort at de har sagt opp flere av sine ansatte. I en pressemelding hevder de at spillets kontroversielle natur og et labert spillsalg i sommer har skremt potensielle utgivere, og dermed har de ikke lykkes i å skaffe nye midler. De hadde opprinnelig et utviklerlag på 75 personer, og det er uvisst hvor mange av disse som er sagt opp. Trass motgangen lover Atomic Games å fortsette prosjektet med hjelp fra sitt søsterselskap Destineer.

Six Days in Fallujah skulle opprinnelig slippes en gang i løpet av neste år til Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Spillets nåværende status er ukjent.

Siste fra forsiden