Enter the Gungeon får en enorm gratisutvidelse denne uka

Advanced Gungeons & Draguns snur det yndige roguelite-spillet på hodet.

Devolver Digital

To år etter spillets opprinnelige lansering, får Enter the Gungeon sin andre massive gratisutvidelse. Utvidelsen, som går under det fengende tilnavnet Advanced Gungeons & Draguns, vil tilføre originalspillet hundrevis av nye romvarianter, rundt 30 nye våpen og gjenstander, samt en rekke nye fiender, ammunisjonstyper og synergieffekter.

Oppdateringen vil også fokusere på å forbedre grunnspillet med en rekke kvalitetsendringer spillere har ettersøkt.

Fra tidligere har utviklerstudioet, Dodge Roll, sagt at dette vil være den «fullstendige» utgaven av Enter the Gungeon, med så godt som «alt vi hadde planlagt av innhold i vår opprinnelige og utrolige overambisiøse plan for spillet».

Utvidelsen vil dukke opp som en gratis oppdatering som kommer til samtlige plattformer den 19. juli (såfremt de får grønt lys av konsollprodusentene), altså om bare et par dager.

Kuleregn og våpenmoro

Enter the Gungeon er en kombinasjon av et typisk moderne roguelite-spill – hvor rom, fiender og våpen plasseres i tilfeldige posisjoner og mønstre hver gang man starter et nytt spill – og den såkalte «bullet hell»-sjangeren.

Kuler som skyter kuler, her fra originalutgaven av Enter the Gungeon.
Devolver Digital

På vei gjennom spillets mørke og farlige fangekjellere blir man konstant bombardert av kuler, krutt og granater fra fiender som også er inspirert av kuler, krutt og granater. Vanskelige sjefsfiender sperrer veien til hvert nye nivå, og man er avhengig av å finne nye og kraftigere våpen og oppgraderinger etter hvert som man tar seg lenger og lenger ned under overflaten.

Gøran Solbakken storkoste seg med spillet da han anmeldte det i 2016. Han skrev følgende i vår anmeldelse:

– Dodge Roll har greid å tilføre en mestringsfølelse i spillet selv når man egentlig ikke har et spesielt bra forsøk. Det er spennende å lære seg nye kombinasjoner av gjenstander og våpen, finne synergier og utforske hvilke våpen som fungerer til ulike bruksområder.

Det finnes flere spennende roguelike-spill der ute:
Les vår anmeldelse av det bunnsolide Rogue Legacy »

Siste fra forsiden