League of Legends / Telenorligaen

Epiphany Bolt-kapteinen mener nivået i 1. divisjon er høyere enn tidligere

Likevel forventer Omid «Touch» Rosander at laget tar seieren i samtlige runder av vårens seriespill.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Kl. 18:00: Riddle EK - Røkt Skinke
Kl. 18:00: Epiphany Bolt - Celestial Gaming
Kl. 18:00: Fact Revolution - Eclipse EK
Kl. 18:00: BX3 EK - Sprutnoobs Gaming

Alle kampene spilles søndag 5. februar.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Drøye tre måneder har gått siden Riddle tok seieren i Telenorligaens League of Legends-serie på SpillExpo. Tittelen som Norges beste League of Legends-lag er deres i drøye tre måneder til.

Kampen for å erobre tronen starter derimot allerede søndag, 5. februar, i det første runde av Telenorligaens vårserie braker løs.

I likhet med siste del av fjorårets høstsesong, vil også årets utgave av Telenorligaen bli sendt direkte på strømmetjenesten TV 2 Sumo. League of Legends-kampene vil bli kommentert av Julian «DogSledder» Nash og Eskil «Fearsome» Uggen.

Ukas TV-sendte oppgjør er kampen mellom Epiphany Bolt og Celestial Gaming, og den kan du se gratis på TV 2 Sumo, søndag 5. februar, klokken 18:00.

LES OGSÅ: Slik rangerer vi League of Legends-lagene i Telenorligaen

Epiphany Bolt-kapteinen har skyhøye forventninger for vårens sesong

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY BOLT:

Vis mer

Gustav «Xyraz» Blomkvist (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

I forkant av sesongen ble Epiphany Bolt spådd innenfor en topp tre-plassering, noe lagets kaptein og Support-spiller Omid «Touch» Rosander ikke virker overrasket over. Til Gamer.no sier han at en seier i åpningsrunden er forventet, både av miljøet og spillerne.

– Jeg tror det er forventet at vi vinner, og det kommer vi til å ha over oss gjennom hele sesongen. Vi har individuelt bedre spillere i hver rolle enn hva Celestial har. De har hatt jevne treningskamper i det siste og de har trent mye, så om de skal slå oss er det fordi lagspillet deres er på topp.

Kaptein i Epiphany Bolt, Omid «Touch» Rosander. Her avbildet under sin tid i nDurance.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Epiphany Bolt-laget består av fire kjente fjes i den norske League of Legends-scenen, i tillegg til den relativt ukjente Top Lane-spilleren Gustav «Xyraz» Blomkvist fra Sverige. Rosander sier til Gamer.no at Blomkvist kommer til å utmerke seg som en av de beste spillerne i Top Lane-posisjonen i løpet av sesongen.

– «Xyraz» er bra. Han har spilt to sesonger i den tyrkiske ligaen, og han er vant til lagspill. Han blir nok en av de to beste Top Lane-spillerne i Telenorligaen denne sesongen.

Tror det er flere gode lag enn tidligere

Les også
– Vet ikke hva vi kan forvente

Til tross for at flere store norske profiler har forsvunnet fra den nasjonale scenen før årets sesong, mener Rosander at det generelle nivået er høyere enn hva det har vært tidligere.

– Jeg tror faktisk nivået i ligaen er høyere nå enn hva det var i fjor. Forrige sesong var det kun to lag det stod mellom, Riddle og nDurance. I år kan vi se tre-fire gode lag, så det kan bli en utrolig spennende sesong, sier han til Gamer.no.

Hvilke lag ser du på som de sterkeste utfordrerne?

– Det kommer til å stå mellom oss, Riddle og Sprutnoobs. Celestial havner nok på en tredje- eller fjerdeplass om de ikke har utviklet en fantastisk god synergi i laget.

Celestial-kapteinen mener det er viktig å sette standarden fra første runde

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL GAMING:

Vis mer

Håkon «F1aker» Solberg (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Christian «Ichirochi» Mathisen (ADC)
Magne Johan «Magne Johan» Økland Molteberg (Support)

Da Celestial annonserte sitt oppdaterte League of Legends-lag, tydet mye på at de hadde fått trent sammen, og blitt enige om hvordan de kommer til å spille den kommende sesongen. Mid Lane-spiller og kaptein for Celestial, Sebastian «Boffen» Gsell forteller til Gamer.no at de fremdeles har mye å gå på med tanke på samspill.

– Jeg tror vi er sterkere nå enn i fjor. Vi har fått trent en god del sammen, men vi har fremdeles et stort forbedringspotensial med tanke på samspill innad i laget.

Kaptein i Celestial, Sebastian «Boffen» Gsell.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Gsell poengterer også viktigheten med å ta med seg seier i åpningsrunden mot Epiphany Bolt.

– Jeg føler det er svært viktig kunne hevde seg i de første rundene av Telenorligaen. Det fører nok ikke med seg et spesielt moment vi kan leve på resten av sesongen, men det ville vært ekstremt deilig å starte sesongen med en seier mot såpass sterke veteran-spillere.

Håper på løsrivelse fra fjerdeplassen

Til tross for en skuffende 6. plass i fjorårets høstsesong, har ikke det ødelagt motivasjonen til veteranen. Kapteinen sier til Gamer.no at han ser for seg en plassering innenfor topp tre som realistisk.

– Jeg vil tro at Epiphany Bolt, Riddle og vi er sterke kandidater til de tre øverste plasseringene. Både Riddle og Epiphany Bolt har sterke spillere på papiret, og jeg ser frem til å se de i aksjon.

Er dette sesongen hvor alt klaffer for Celestial Gaming?

– Det er ikke godt å si, men jeg både håper og tror at vi skal klare å rive oss løs fra fjerdeplassen. Vi sikter mot gullet!

Oppgjøret mellom Epiphany Bolt og Celestial Gaming kan du se i reprise på TV 2 Sumo

Siste fra forsiden