Feature

Telenorligaen våren 2019 - Rocket League

Er dette sesongen Nordavind vippes ned fra tronen?

Rocket League-våren i Telenorligaen blir uhyre spennende, og vi har tatt en kikk på hvert av lagene.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Så var vi her igjen. En ny Telenorliga-sesong står for døren, og nok en gang står Rocket League på programmet. Etter en liten nedgang i fjor har antallet påmeldte lag igjen sneket seg opp mot 140, men som vanlig er det kun ti som skal kjempe om retten til å kalle seg Norges beste bilfotballag.

I vårsesongens 1. divisjon finner vi mange kjente fjes, så vel som noen nykomlinger. Finalistene fra forrige sesong – Nordavind og Razzle Dazzlers – er tilbake og stiller nok en gang som sterke sluttspillkandidater. Av ferske utfordrere finner vi Perfect Storm og nok et nytt Team Bjønnsk-lag, som vil prøve å unngå bunnen på tabellen.

Alle skal de gjennom ni runder med kamper, før de fire beste får bli med til sluttspill. 9. og 10. plass rykker direkte ned til 2. divisjon, mens 8. plassen har sjansen til å unngå nedrykk med en ekstra kvalifiseringsrunde.

Med en rekke omrokkeringer og spillerbytter later våren 2019 til å bli en svært spennende Rocket League-sesong. Vi har tatt en kikk på hvert av lagene som skal forsøke å hevde seg i løpet av de neste to månedene, og har i tillegg satt sammen et ekspertpanel – bestående av Anders «eXuSeS» Skjulestad, Jonas «Respwner» Nilsen, Henrik «Devik» Devik og undertegnede – som skal forsøke å spå den endelige tabellen.

Se fire av kampene fra hver runde på Matchpoint sin Twitch-kanal hver torsdag klokken 19:00 »

Nedrykksstriden (8. - 10. plass)

Victor «Quack» Berg Kent.
Privat

Perfect Storm - Jakter erfaring

Victor «Quack» Berg Kent
Thomas «Thompie» Engervik
Adrian «Balance» Teien Larsen

Perfect Storm føyer seg til listen over lag som kjøper seg inn i 1. divisjon, en liste som så langt ikke teller mange suksesshistorier. «Quack» er mannen som vil prøve å lede sin tropp til suksess, med makkerne «Thompie» og «Balance» ved sin side.

Ifølge kapteinen selv har Perfect Storm som hovedmål å skaffe seg erfaring fra toppnivået i Telenorligaen. Gutta ser mot kommende sesonger og håper først og fremst å kunne holde på plassen sin – en oppgave som uten tvil blir svært krevende.

Laget har vært noe uheldig med kampoppsettet for våren, med tilsynelatende lettere og tøffere motstand om hverandre. Som i all sport er det viktig å finne flyten i Rocket League, og Perfect Storm vil etter alt å dømme slite med å få skikkelig fotfeste før møtet mot Team Bjønnsk i runde fem.

Team Bjønnsk - Nytt år, nytt lag

Teodor «Teodor0370» Myklebust.
Privat
Les også
Norske «Phenom» lekte seg til plass i Street Fighter-OL

Teodor «Teodor0370» Myklebust
Erik «KilluX16» Bjørke
Martin «SomeDay» Ekerhovd
Kristian «Kriss» Hjelmtveit

Team Bjønnsk er historisk i norsk Rocket League-sammenheng, men selv om navnet er med for nok en sesong er laget igjen helt annerledes. I høst hadde «Inferno» lånt laget fra dets opprinnelige eier, og i år er det nykomlingen Teodor «Teodor0370» Myklebust som har tatt over tømmene.

Sammen med «KilluX16», «SomeDay» og «Kriss» håper han å kunne kjempe om en sluttspillplass. Kapteinen innrømmer imidlertid at gutta ikke har spilt så mye sammen, og med fire mann på laget og en roterende starttreer kan det bli tøft for «Teodor0370» og kompani.

På programmet skal Bjønnsk kun ut mot ett garantert topplag i løpet av sesongens seks første runder. Det kan gutta snu til sin fordel dersom de finner tonen tidlig, men med lite erfaring og en enda sterkere liga virker drømmen om å havne blant de fire beste veldig langt unna.

GoToSleep - Litt i siste liten

Chris André «Chrizz» Holten.
Privat

Chris André «Chrizz» Holten
«Bruno»
Sigvald «Dope4Fly»

At lagoppstillinger kommer på plass litt i siste liten er ikke noe ukjent fenomen i Telenorligaen, men GoToSleep har kanskje tøyd strikken hakket for langt i år. Etter mye frem og tilbake har kaptein Chris André «Chrizz» Holten hentet inn «Bruno» og «Dope4Fly» bare noen timer før fristen, og enda er det noe usikkerhet rundt hvilke spillere som er tilgjengelige i løpet av sesongen.

Som resultat innrømmer «Chrizz» at GoToSleep stiller som underdog – ikke bare på grunn av ugunstige forberedelser, men også fordi han mener nivået er langt høyere i vår enn tidligere sesonger. Kapteinen er imidlertid ikke bekymret over de lave forventningene til laget, og han gleder seg i stedet til å kunne overraske.

Hva kampoppsettet angår blir det en bratt lærekurve for det nylig sammensatte laget. Gjengen går fra Bjønnsk i første runde til Gutta Boyz i andre, og deretter venter Razzle og Bamble i tur og orden. Mest sannsynlig blir våren 2019 litt for tøff for GoToSleep, og laget får trolig nok med å holde seg i 1. divisjon.

Midt på treet (6. - 7. plass)

Tøvpatruljen - Er dette Tøvpatruljens år?

Kim Alexander «kimy0» Hermansen.
Privat

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Casper «Sacred» Sperrevik
Kristian «Mrkikkan» Baklid Røste

Tøvpatruljens to siste sesonger i Telenorligaen har vært preget av høye forventninger og svake prestasjoner. Laget som alltid stiller sterkt på papiret har av en eller annen grunn sviktet når det kommer til stykket, og før sesongen har kaptein Kim Alexander «kimy0» Hermansen tatt grep.

Inn kommer «Sacred» og «Mrkikkan», som erstattere for «Andey» og «Lemon». De to nye spillerne bringer med seg flust av erfaring, noe «kimy0» tror blir livsviktig i det som lover å bli en knalltøff sesong.

Tøvpatruljen får god tid til å bygge opp samspillet, med tre kamper mot antatt svakere motstand først ut. Til gjengjeld blir det en beinhard avslutning på sesongen, og dersom spøkelset av fjorårets Tøvpatruljen dukker opp igjen blir det vanskelig for gutta å menge seg blant sluttspillkandidatene.

Byte - Tilbake med ny lagoppstilling

Sebastian «Seeb» Falch.
Privat

Sebastian «Seeb» Falch
Jonas «FiremanJonas» Lohne
Aldin «Ronaky» Hodzic

Byte tilhører sjeldenheten, som et av de eneste lagene som kjøpte seg inn i 1. divisjon og faktisk gjorde det bra. Under navnet Bitfix endte gutta til slutt på den sure femteplassen i høst, ett fattig poeng unna en sluttspillplass. Laget har imidlertid gjort store endringer siden den gang, og dermed blir det litt vanskeligere å spå hvor Byte vil havne når sesongen er over.

«FiremanJonas» og RLCS-spilleren «Ronaky» har kommet inn til laget som nå ledes av Sebastian «Seeb» Falch. Sistnevnte forventer nok en sesong med hard motstand, men har som mål å karre seg ett hakk høyere enn i vår.

Ingen får en tøffere åpningstest enn Byte, som møter Nordavind i sesongens første runde. Laget kan nok ikke forvente å stikke av med en seier, men kampen er en tidlig mulighet for «Seeb» og kompani til å vise resten av konkurrentene i 1. divisjon hva de er gode for.

Kampen om fjerdeplassen (4. - 5. plass)

Gutta Boyz - Kjemper for å gjenopprette lagets ære

Joachim «Lfc_» Handberg Dalsaune
Thomas «Unlikely» Hennø
Tim «Timothius» Postmus

Gutta Boyz har på mange måter gått samme veien som Tøvpatruljen de siste sesongene. Laget kom på andreplass i den aller første Rocket League-sesongen i Telenorligaen, men siden har det blitt mye stang ut. Lagleder Eirik «Heggen» Heggelund hadde i utgangspunktet planer om å selge plassen i 1. divisjon, men etter litt om og men kom en ny tropp på plass.

«Lfc_» og «Unlikely» har tatt turen over fra GoToSleep, og sammen med nederlenderen «Timothius» er de klare for å sette Gutta Boyz på kartet igjen. «Heggen» – som tar på seg rollen som reserve om nødvendig – håper lagets nye starttreer kan være med å kjempe om en sluttspillplass, noe vi slettes ikke kan utelukke.

Kampoppsettet for Gutta Boyz er ganske likt som Perfect Storm sitt, med vekselvis enklere og tøffere motstand. Med all erfaringen denne trioen sitter på har de imidlertid større sjanse til å komme fra det med flere positive resultater, og med en overkommelig midtre del av sesongen er en sluttspillbillett absolutt innen rekkevidde.

Team Ursus - Kjente navn i ny drakt

Jørgen «Inferno» Klaastad.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Jørgen «Inferno» Klaastad
Sandér «Twilek» Austad
Jonas «Lemon» Roald

Team Ursus er kanskje ikke noe kjent navn innen norsk Rocket League, men spillerne har du trolig hørt om før. Gutta med Jørgen «Inferno» Klaastad i spissen har funnet sammen etter å ha tilbragt høstsesongen på andre lag, og etter en solid sesongoppkjøring ser Ursus sterke ut.

«Inferno» forventer ingen lett vei til sluttspillet, men satser på at godt spill og god kommunikasjon i laget vil resultere i en plassering blant de fire beste. Uheldigvis for Ursus vil gutta riktignok miste «Lemon» til militærtjeneste utover i sesongen, og uten en fjerdemann klar er sluttspillbilletten trolig avhengig av resultatene de leverer tidlig.

Rocket League-gudene er kanskje ikke på Ursus' side, for i de tre innledende rundene skal laget ut mot to klare sluttspillkandidater. Hvordan kampene går mot Razzle og Bamble kan vise seg å avgjøre hele sesongen for Ursus.

Sluttspillkandidatene (1. - 3. plass)

Razzle Dazzlers - Alle gode ting er tre?

Andreas «Andey» Groven.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Andreas «Andey» Groven

For andre sesongen på rad forlot Razzle Dazzlers Maihaugsalen i Lillehammer med andreplasspokalen i lomma. Gjengen med det fengende navnet håper naturlig nok på å kunne ta steget til toppen av pallen i vår, og de stiller med én ny mann i stallen.

«Maadzz» og «Phocas» får selskap av selveste Andreas «Andey» Groven, mannen som går under tilnavnet «Entertaineren». Den tidligere Tøvpatruljen-spilleren lar seg riktignok ikke stresse av forventningene, og forteller ganske enkelt at Razzle sikter på topp fire og ser hva som skjer.

Veien tilbake til sluttspillet får en tøff start, med kamper mot Bamble, Ursus og Nordavind i løpet av sesongens fire første runder. Om ting går feil vei kan Razzle raskt ende opp mot bunnen av tabellen ved halvspilt sesong, men det er såpass mye rutine i dette laget at gutta uansett bør klare å kjempe seg tilbake til toppen.

Bamble DreamTeam - Potensiell Nordavind-knuser

Håkon «Didris» Paulsrud.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Håkon «Didris» Paulsrud
Oliver «Waffle» Winther
Richard «Tater» Strømland

Bamble DreamTeam er et annet lag som har gjennomgått store forandringer siden høstsesongen. Faktisk er hele troppen skiftet ut, men om noe er forventningene desto større til den nye lagoppstillingen.

Håkon «Didris» Paulsrud tar med seg «Waffle» og «Tater», og til Gamer.no forteller «Didris» at han anser dette laget som det beste han har spilt på hittil i Telenorligaen. Målet er å vinne, og enkelte spillere vi har snakket med tror faktisk Bamble har et lite overtak på Nordavind.

Det hele begynner med å sikre førsteplassen på tabellen, som ikke blir noen lett oppgave. Bamble skal gjennom alle sine tøffeste kamper i første halvdel av sesongen, og en seier over Nordavind 21. mars kan avgjøre hvem som får fordelen av å velge motstander når sluttspillet braker løs.

Nordavind - Mesternes mester

Jørgen «Jwols» Olsen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Nordavind har vunnet tre Telenorliga-trofeer på rad, og står enn så lenge som den ubestridte kongen av norsk Rocket League. Laget med Jørgen «Jwols» Olsen i spissen har tatt sikte på topplassering nummer fire, og selv om konkurransen kanskje har blitt tøffere siden i høst holder Nordavind godt på stempelet som forhåndsfavoritt.

Som det eneste laget med samme lagoppstilling fra forrige sesong er stabilitet overhodet ikke noe problem for Nordavind. «Jwols», «Reganam» og «Al Dente» trenger heller ikke justere forventningene fra tidligere, og kun førsteplass er godt nok for det rutinerte trekløveret.

I motsetning til sine nærmeste konkurrenter får Nordavind en mild åpning på sesongen, før det blir hardere kår omtrent midtveis. Tre oppgjør på rad mot Razzle, Bamble og så Ursus kan selvfølgelig by på problemer for den regjerende seriemesteren, men er det ett lag som kan kjempe seg uskadd gjennom den hinderløypen er det Nordavind.

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Ingen liker klisjeer, men i Rocket League kan faktisk alt skje. Likevel har våre tre «eksperter» forsøkt å spå hvordan tabellen vil se ut når sesongen rundes av i april. Som ved tidligere sesonger er det kun små forskjeller å spore mellom spådommene, men «Devik» skiller seg litt ut fra mengden.

Spådom av:«eXuSeS»«Respwner»«Devik»Andreas
1.NordavindNordavindBambleNordavind
2.BambleBambleNordavindBamble
3.Team UrsusTeam UrsusRazzleRazzle Dazzlers
4.Razzle DazzlersRazzle DazzlersByteTeam Ursus
5.Gutta BoyzGutta BoyzTeam UrsusGutta Boyz
6.TøvpatruljenTøvpatruljenTøvpatruljenByte
7.ByteByteGutta BoyzTøvpatruljen
8.Team BjønnskTeam BjønnskPerfect StormGoToSleep
9.GoToSleepGoToSleepTeam BjønnskTeam Bjønnsk
10.Perfect StormPerfect StormGoToSleepPerfect Storm

Siste fra forsiden