Er du villig til å betale abonnement for å slippe reklamer i Kabal?

Det klassiske Windows-spillet er ikke som det en gang var.

PC Gamer

Har du tatt i en PC med Windows de siste 25 årene har du høyst sannsynlig hatt gleden av å prokrastinere med Kabal. Kortspillet har vært standard inventar i operativsystemet siden Windows 3.0 i 1990, men måtte lastes ned separat i Windows 8. Det er nå tilbake i nylanserte Windows 10, men ikke uten noen endringer. Dette melder PC World.

Microsoft Solitaire Collection samler fem typer kabal, med daglige utfordringer, prestasjoner og en verdensomspennende ledertavle.

Videoreklamer

Er du klar for litt reklame?

Nytt er det at du må belage deg på å enten se videoreklamer, eller betale et abonnement for å få den fullverdige reklamefrie opplevelsen. For om lag en hundrelapp får du slippe reklamene i et år – ellers kan du betale et månedsabonnement på om lag 15 kroner. Videoreklamene dukker opp tilfeldig mellom kampene, og varer i om lag 30 sekunder.

For pengene får du slippe reklame i Microsoft Solitaire Collection, og du får flere mynter som du kan bruke til de daglige utfordringene og en «boost» i to av spillmodusene.

Det er verdt å merke seg at det samme pengekravet var tilstede i Windows 8-versjonen av Microsoft Solitaire Collection, men da måtte du laste ned spillet fra nettbutikken til selskapet. I Windows 10 følger gratispakken med.

Gratis OS

Men utfordringene virker spennende.

At Windows 10 i utgangspunktet er et gratis operativsystem gjør det nok litt lettere å svelge denne praksisen, men for de som har vært med på Kabal-løpet i noen tiår har det utvilsomt en bismak.

Minesveiper har fått en lignende overhaling, men er ikke inkludert i operativsystemet i utgangspunktet. Det må lastes ned fra nettbutikken, men også der er det videoreklame som man kan betale for å bli kvitt.

Apropos gratis, har du prøvd et av fjorårets beste rollespill ennå?
Spill seks timer av Dragon Age: Inquisition gratis på PC »

Siste fra forsiden