ESA godkjenner støtteordning til norske spill

EFTAs overvåkingsorgan ESA har nå godkjent utvidelese av tildskuddsordningen for utvikling av helnorske spillproduksjoner. Støtteordningen som blir iverksatt så snart som mulig, har som mål å tilby norskspråklige alternativer av dataspill.

I september kunne vi fortelle at regjeringen hadde lagt frem tiltak mot voldelige datasspill. Nå er forslaget godkjent og tilskuddsordningen som ble innført som et prøveprosjekt i fjor sommer blir neste år permanent. I tillegg blir støtten utvidet fra 2 til 8 millioner kroner.

Støtten skal gå til utviklingen av helnorske barne- og familievennlige interaktive spill, slik at foreldrene har større mulighet til å velge andre alternativer. Det er foreløpig usikkert om dette tilskuddet også vil brukes til å oversette engelskspråklige familiespill, og kultur- og kirkedepartementet vil først og fremst fokusere på helnorske produksjoner.

Det er allerede nå klart at Remo Caprino, utvikleren bak det kjente Flåklypa-spillet, vil bli tildelt 2 millioner kroner neste år for å kunne starte et nytt prosjekt basert på norske folkeeventyr. Arbeidstittelen er foreløpig satt til "Askeladden på eventyr".

- Støtten til interaktive produksjoner skal stimulere produsenter til å utvikle interaktive digitale produksjoner, for eksempel spill. Ordningen skal tilby norskspråklige alternativer til det engelskspråklige og ofte voldelige innholdet som dominerer markedet i dag, skriver kultur- og kirkedepartementet i en pressemelding.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette så snart vi vet noe

Siste fra forsiden