State of Decay.
State of Decay. (Bilde: Microsoft Game Studios)

Et «absurd antall» peniser har ligget gjemt i et to år gammelt spill

Først da State of Decay skulle pusses opp fant utvikleren alt.

Da State of Decay ble gitt ut på Xbox 360 og PC i 2013 la ingen merke til at det lå en drøss bakgrunnsbilder som var utformet som peniser i spillet. Først da utvikler Undead Labs begynte å jobbe med en høyoppløselig versjon fant de ut at en innleid aktør hadde slengt inn en drøss med lavoppløselige penisteksturer i spillet.

– De hadde lagt inn et absurd antall peniser i bakgrunnen, fortalte studioets designer Geoffrey Crad til XBLA Fans under spillmessen PAX i helgen. 

– Skal fjernes fra nyutgaven

Vi sjekket dette bildet, og tror det er penisfritt.
Vi sjekket dette bildet, og tror det er penisfritt. Bilde: Microsoft Game Studios

På grunn av at teksturenes oppløsning har det vært vanskelig for spillerne å finne de støtende bildene. Hvorfor de ikke var synlige i PC-utgaven er det litt vanskeligere å svare på, men nettstedet har etterspurt svar fra Undead Labs.

Til Game Informer forteller utgiveren Microsoft at de støtende bildene fjernes til den oppussede utgaven.

– Undead Labs var ikke klare over teksturene det er snakk om før de begynte arbeidet med å eksportere teksturer til State of Decay: Year-One Survival Edition, og de er ikke synlige i den opprinnelige versjonen av State of Decay. Undead Labs jobber ikke lenger med de som gjorde dette, og materialet kommer ikke til å være med i State of Decay: Year-One Survival Edition.

Tradisjon for Easter eggs

Ingen kjønnsorgan her heller – tror vi.
Ingen kjønnsorgan her heller – tror vi. Bilde: Microsoft Game Studios

Dette er første gang vi har hørt om skjult innhold av denne skalaen, men såkalte «easter eggs» har vært en del av spillkulturen lenge. På 70-tallet gjemte Adventure-designeren Warren Robinett navnet sitt i Atari 2600-spillet, siden Atari på den tiden ikke ville kreditere spillskaperne. 

Mer kjent er nok likevel Hot Coffee-innholdet i Grand Theft Auto: San Andreas fra 2004. Utvikleren  Rockstar hadde kodet inn et minispill der spilleren hadde sex, men fjernet muligheten til å spille dette ved lansering. Filene var fremdeles gjemt i koden, og en modder fant kjappt ut hva som skulle til for å få på plass minispillet. Det hele resulterte i en ny aldersmerking, samt flere søksmål mot Rockstar.

En kopisperre i Game Dev Tycoon avslørte også pirater på en finurlig måte.
Piratene ble lurt trill rundt av spillutviklerens geniale påfunn »

Kommentarer (28)

Forsiden akkurat nå

Til toppen