Etter flere år med rykter er Mafia III endelig annonsert

Men hvor mye av ryktene stemmer?

2K Games

I en pressemelding bekrefter 2K Games at Mafia III er et spill de jobber med. Det virker som om det er utviklingsstudioene Hangar 13 fra San Francisco og 2K Czech fra Brno i Tsjekkia som skal stå bak roret, men hvem som gjør hva vet vi ikke.

Promoteringsbilde fra Mafia III.

Spillet skal fortsette seriens fokus på organisert kriminalitet, og by på en ny sandkasse der spillere kan boltre seg i kultur fra tidsspennet spillet benytter seg av. Antageligvis er det snakk om amerikanske storbyer fra 1940- og 1950-årene, som også forgjengerne brukte som kontekst.

Mer får vi vite 5. august. Da drar utgiveren sløret av spillet med en annonseringstrailer som viser hva de har jobbet med.

Beryktet spill

Vi har hørt rykter om Mafia III de siste årene, med blant annet nyheter om drastiske omlegginger – og til og med nedleggelse – av studioet bak spillet i begynnelsen av 2014. Da ble en del ansatte fra det tsjekkiske studioet sagt opp, mens andre fikk nye stillinger i en annen avdeling i Brno.

Det er en stund siden vi fikk spille Mafia II nå.

Akkurat hva som har skjedd med Mafia III etter dette vet vi ikke. Siden spillet på et tidspunkt skal ha vært planlagt som et lanseringsspill til Xbox One og PlayStation 4 – nok en gang, basert på et rykte – kan det hende utviklingen av spillet kan ha gått litt skeis. Nå har spillet tydeligvis kommet på riktig spor igjen.

Siden vi allerede har gravd oss dypt ned i ryktehullet, kan vi også nevne at Mafia-gjengen i 2012 skal ha fått hjelp av Grand Theft Auto V-utvikleren Rockstar, og at de i gjengjeld skal ha bistått skottene med animasjoner for filmsekvenser og noe spillmekanikk.

Mafia-seriens forrige spill fikk god mottakelse her på Gamer.no i 2011:
Vår anmelder mente at Mafia 2 hadde en fantastisk presentasjon »

Siste fra forsiden