Europeisk Call of Duty 4-beta i gang

Activision åpnet i dag for flerspillerbeta av Call of Duty 4 i England og Irland. Norge følger etter på onsdag.

I dag åpnet Activision for en europeisk flerspillerbeta av det kommende krigsspillet Call of Duty 4: Modern Warfare. Foreløpig er det kun Xbox 360-versjonen som testes ut, og tilgangen vil være begrenset. I første omgang er betaen kun tilgjengelig for britiske og irske spillere. Nordmenn loves tilgang fra og med onsdag 12. september.

Invitasjoner deles ut gjennom samarbeidspartnere i ulike medier, men hvem som blir den norske samarbeidspartneren er ikke kjent.

Tilpass spillestilen i Call of Duty 4

Vis større

Video: Call of Duty 4: Modern Warfare #8

Stikkord:
  • krig
  • spill
  • xbox 360
  • pc
  • playstation 3
  • call of duty
  • modern warfare
  • skyting


I USA har Xbox 360-betatestingen pågått en periode allerede, og pågangen har vært enorm. I tillegg førte en teknisk feil til at inviterte brukere kunne logge seg på og laste ned betaen fra andre maskiner enn sin egen. Eieren av denne maskinen kunne dermed delta i betaen, uten invitasjon.

Totalt var 100 000 brukere invitert inn, men i følge en uttalelse fra Microsoft til nettstedet Xbox Scene fikk ytterligere 23 000 spillere ulovlig tilgang gjennom på grunn av sikkerhetsbristen. De ulovlige brukerne mistet til slutt tilgangen, og ble utestengt i ett døgn fra Xbox Live.

Call of Duty 4: Modern Warfare er utviklet av Infinity Ward, som også utviklet de to første Call of Duty-spillene. Leder for utviklergruppen, Grant Collier, har lovet en solid flerspillerdel med stor valgfrihet for hvordan spilleren kan utvikle sin karakter. Flerspillerdelen er delt inn i forskjellige moduser, blant annet all-mot-alle og lagbaserte kamper.

Nytt av året er klassesystemet som lar spilleren velge mellom fem forskjellige standardklasser. I tillegg kan man bygge sin egen, og selv avgjøre hvilke våpen og særtrekk klassen skal ha.

Mens serien inntil nå har vært lagt til andre verdenskrig utspiller Modern Warfare seg i nåtiden. I enspillerdelen skal du ta opp kampen mot en russisk nasjonalist ved navn Zakhaev og forhindre hans planer om å atter gjøre Russland til et totalitært stalinist samfunn. Dermed er det duket for hektiske kamper mot diverse undermålere i Europa og Midtøsten.

Call of Duty 4: Modern Warfare slippes til PlayStation 3, Xbox 360 og PC 9. november.

Siste fra forsiden