Europeisk PS3-lansering spikret

Natt til torsdag ble detaljene rundt den europeiske PS3-lanseringa klare. Vi har dato, pris og lista over lanseringstitler.

I en pressemelding natt til torsdag forteller Sony at PlayStation 3 endelig ankommer europeiske bredder 23. mars 2007, skryter av over 30 lanseringstitler og påberoper seg å skulle få ut en million enheter i løpet av lanseringsperioden. Ikke dårlig.

Og prisen? I Storbritania vil den ligge på 425 pund sterling – vi har ikke fått noen norsk pris enda, men direkte regnet er 425 pund det samme som ganske nøyaktig 5500 kroner. Med andre ord er prisen uforandret fra hva Sony kunne fortelle på fjorårets E3-konferanse i Los Angeles, og dessuten ganske nøyaktig på nivå med hva norske nettbutikker har drevet hverandre ned i.

Det er kun den mest avanserte utgaven av PS3 – konfigurasjonen med 60 GB lagring – som vil bli tilgjengelig i Europa 23. mars.

PlayStation 3 – endelig nærmer den seg.

Bredt og brukbart spillutvalg til lansering

For de av oss som alt har punget ut for en Xbox 360 vil nok de mest spennende titlene være de plattformeksklusive. Fra lanseringa vil Sony kunne by på både romvesenskyting i Resistance: Fall of Man, gjørmekjøring i MotorStorm, og selvsagt: sanntids våpenskifte og gigantiske fiendekrabber i det gamle Japan med Genji: Days of the Blade.

For noen knytter det seg imidlertid minst like mye forventninger til Segas velrenommerte en-mot-en-slåssespill Virtua Fighter 5, som ser ut til å forbli eksklusivt på PS3 i hvert fall et kvartal eller to. Ridge Racer 7 ser også spennende ut, og selv om en del av banene og en god del av kjørefysikken er henta rett fra Xbox 360-spillet Ridge Racer 6, er det vanskelig å ikke glede seg til en ny dose arkaderacing.

En del duggfriske multiplattformspill har det også blitt plass til, hvor Def Jam: Icon og NBA Street 4 Homecourt 2007 ser ut til å komme omtrent samtidig på Xbox 360 og PS3. Virtua Tennis 3 gis ut samtidig til både PC, PSP, PS3 og 360, mens grisekjørespillet Full Auto 2: Battle Lines ser ut til å dukke opp samtidig på PSP og PS3.

Blant spillene vi får leske tungen med allerede til lansering er det dessuten en god bråte som alt har vært ute en stund på andre plattformer. Blant de kjente traverne finner vi krigsspenning i Call of Duty 3, superheltslåssing med Marvel: Ultimate Alliance, heseblesende luftkamper i Blazing Angels, japansk rollespilling med Enchanted Arms, sniking i Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, boksing i Fight Night Round 3, natteravnkjøring med Need for Speed Carbon, og selvsagt: frykt – i F.E.A.R.. Sega er dessuten klare med nok en utgave av det passe håpløse jubileumsspillet Sonic the Hedgehog.

Lista nevner også The Elder Scrolls IV: Oblivion – vi får håpe bilderateproblemene og de lange lastetidene fra Xbox 360-utgaven er blitt bedre på det ekstra året utviklerne har hatt på PS3-versjonen.

Nedlastbar underholdning og en bunt tilleggsutstyr

Lista hadde imidlertid sett noe slankere ut om ikke Sony også hadde benyttet anledningen til å telle sine onlinedistribuerte spill. Blant disse finner vi blant annet hjelp-idiotene-overleve-spillet Lemmings, det vakre medieeksperimentet flOw, Geometry Wars-utfordreren Blast Factor og grublerne Go! Sudoku og Go! Puzzle.

Det kanskje mest profilerte spillet som kan lastes ned fra nettverkstjenesten ved lanseringa er imidlertid Gran Turismo-avleggeren Gran Turismo HD Concept, som skal gi kjørekåte spillere en smak på Gran Turismo 5. Det skal også bli spennende å se hvordan gåteplattformracingspillet Gripshift, som vi kjenner fra den svært habile PSP-utgivelsen, kommer til å gjøre seg i 1080p. Sannsynligvis temmelig godt, skulle jeg tro.

Les også
Playstation Network på PC?

Hva tilleggsutstyr gjelder vil Sony naturligvis selge ekstra håndkontrollere – den britiske prisinga er 35 pund. Fjernkontroll, HDMI-kabel, komponentkabel og en tredje, uspesifisert lyd/bilde-kabel vil også bli tilgjengeliggjort, alle for den nette sum av 18 pund. S-video-kabel vil også være i salg, og denne vil være hakket rimeligere – 13 pund er alt du må ut med.

Våre førsteinntrykk av PlayStation 3, Resistance: Fall of Man, MotorStorm og Genji: Days of the Blade finner du her:

Følg med på Gamer.no i månedene som kommer for fyldig dekning av PlayStation 3-lanseringa og lanseringsspillene.

Siste fra forsiden