Nukeduck

Europeisk sluttspill i LEC starter på fredag

Seks lag og en nordmann gjenstår.

Erlend «Nukeduck» Holm da han spilte for Team Vitality - laget de må slå på søndag.
Riot Games/Konkol Michal

LEC (League European Championship) er ankerpunktet til Europeisk League of Legends i regi av Riot Games. Turneringen er delt inn i to sesonger, sommer og vår.

Nå er det duket for sluttspill i vårsesongen hvor de seks beste lagene gjenstår. De kjemper om tittelen, som i tillegg til generelle skryterettigheter, gir vinnerlaget rundt 770 000 norske kroner. I tillegg vil en god plassering gi en hel haug med poeng som øker sjansen for å kvalifisere seg til verdensmesterskapet senere i år.

Les også: Tre norske lag klare for NLC-sluttspillet

Tre kamper, tre dager

Fredag møtes Misfits og Rogue til en artig oppvarmingskamp. Begge lag har vist gode tendenser og har kvalitetsspillere som kan klare å vinne mot hvilket som helst annet lag i ligaen.

Lørdag skal de to beste europeiske lagene gjennom tidene ut i strid. G2 mot Fnatic er alltid nervepirrende og dette oppgjøret blir neppe noe unntak. Perfekt lørdagsunderholdning med andre ord. De to lagene har gjennom flere år vært arge rivaler, og de utklasser sine nærmeste konkurrenter med god margin i antall titler.

Se LEC sin promoteringsvideo for sluttspillet til helgen
Se LEC sin promoteringsvideo for sluttspillet til helgenTil tross for sin noe yngre alder har G2 rukket å vinne hele åtte sesonger av LEC, og Fnatic står med syv. Neste på listen er MAD Lions med to og Alliance med en vunnet sesong. Dette er de eneste organisasjonene som har vunnet turneringen siden LEC hadde oppstart i 2013.

Norske sjanser med XL

Til slutt på søndagens sendeskjema skal XL og Team Vitality møtes. Dette er ekstra spennende sett med norske øyne da vårt norske håp, Erlend «Nukeduck» Holm til daglig spiller for XL. Det vil nok bli en svært tøff kamp mot Team Vitality, som før sesongen var ansett som det beste europeiske laget på papiret. Med superstjerner som Luka «PerkZ» Perkovic og Oskar «Selfmade» Bodarek ble de spådd til skyene og forbi, men har enda ikke vist hvor gode de kan være.

Les også: League of Legends forsvinner trolig fra Telialigaen

Lang vei til seier

Les også
Norsk Trackmania-turnering knuser alle tidligere rekorder

Ett aldri så lite skår i den potensielle gleden er at XL må vinne veldig mange kamper på rad, grunnet sin noe svake femteplass i ligaen. Det betyr at de må gå sierende ut av minst fire av fem oppgjør for å komme seg videre til finale. Med andre ord en tøff oppgave i en turnering som rommer flere av europas beste lag.

Gått glipp av sesongen? Her kan du se noen høydepunkt og minneverdige øyeblikk
Gått glipp av sesongen? Her kan du se noen høydepunkt og minneverdige øyeblikk

Siste fra forsiden