EVE Online

EVE Online-romskip solgt for 300 000 kroner i veldedighetsauksjon

YouTube-profil punget ut.

Illustrasjonsbilde fra EVE Online.
CCP

EVE Online-utvikler CCP har i januar avholdt en ny utgave av PLEX for GOOD, en kampanje som samler inn penger for ulike veldedige formål. Denne gangen gikk pengene for å hjelpe skogbrannrammede Australia, og salget av et svært sjeldent romskip sendte innsamlingssummen i været.

Gold Magnate-skipet er blant de mest sjeldne i EVE Online.
EVE University

Da spilleren Kelon Darklight la ut sitt Gold Magnate-skip for salg like før helgen, bestemte YouTube-profil Scott Manley seg for å trå til med et bud på svimlende en million PLEX – som tilsvarer drøye tre billioner ISK (spillets standardvaluta) eller omtrent 300 000 norske kroner.

Manley ble raskt påminnet om at CCP slår hardt ned på falske bud i forbindelse med PLEX for GOOD, hvorpå han tok til Twitter for å bevise at han var god for beløpet. Ikke uventet fikk han ingen seriøs konkurranse om budet, og etter kort tid kunne utvikleren bekreftet at kjøpet var utført til avtalt pris.

Det første Gold Magnat-skipet ble introdusert i 2003, som premie i en EVE Online-konkurranse. Ytterligere fire dukket opp i 2016, men siden har flere gått tapt.

Ifølge nettstedet EVE University eksisterer kun to Gold Magnate-skip i dag, og Scott Manley eier altså ett av dem. Hva han planlegger å gjøre med det er uvisst, men gitt verdien er det ikke utenkelig at det blir stuet vekk på et trygt sted.

Siste fra forsiden