Få ett stykk psykologisk actionthriller gratis denne helgen

Oppdatert: Gratistilbudet er avsluttet.

Det er langfredag, og nettbutikken Humble Bundle ønsker å bevise én gang for alle at jula faktisk varer helt til påske. Etter å ha delt ut The Darkness II tidligere i uka kliner gjengen til med nok en gavepakke, som denne gangen inneholder et eksemplar av Spec Ops: The Line på PC.

Spec Ops: The Line tar turen til et Dubai fullstendig ødelagt av sandstormer.
2K Games

Det litt annerledes skytespillet er gratis frem til klokken 19:00 på lørdag 31. mars. For å sikre deg en kopi må du besøke spillets Humble Bundle-side, og trykke på «Add to Cart»-knappen. Når du har logget deg inn – eller opprettet en konto i butikken om nødvendig – vil du motta en e-post med instruksjoner for å legge spillet til i Steam-biblioteket ditt.

Skytespill med en vri

Spec Ops: The Line ble opprinnelig lansert for PC, PlayStation 3 og Xbox 360 i 2012. Handlingen følger en trio bestående av Kaptein Walker, Løytnant Adams og Sersjant Lugo, på oppdrag i et krigsherjet Dubai fullstendig ødelagt av voldsomme sandstormer.

På ferden blir spillere stilt overfor en rekke situasjoner som viser en annen og mer uhyggelig side ved krig enn den man ofte får oppleve i skytespill. Vår anmelder roste spillets forsøk på å være annerledes, men mente blant annet at et klønete kontrollsystem holdt opplevelsen tilbake:

– Kampanjedelen tar spilleren med på en spennende reise inn i en by som er vakker, men samtidig nedbrutt og mørk. Med mer eller mindre realistiske hovedpersoner har man hele tiden insentiv til å trenge dypere inn i den ødelagte metropolen, og spillet klarer både å forundre og sjokkere med sin voksne historie. Det psykologiske dramaet gir seg riktignok ikke til kjenne før godt ut i spillets siste halvdel, men til gjengjeld påvirker det da hvordan man ser på sine tidligere handlinger og ikke minst valgene man har tatt, konkluderte Espen Jansen.

Far Cry 5 prøver også å skille seg ut fra skytespillmengden.
Spillet leverte imidlertid ikke den revolusjonen vi hadde håpet på »

Siste fra forsiden