Fans har laget et Pokémon-spill – men hvor lenge varer moroa?

Byr på over 150 egenlagde monstre og monsterbytting og -slåssing over nett.

Som med alt av populære serier er Pokémon-tilhengerne ivrige og kreative nok til å lage masse fan-greier. Tegninger, fan-fiction og selvfølgelig også helt egne spill.

Ligner veldig på de gamle Pokémon-spillene.
Pokémon Uranium Team

Pokémon Uranium er et slikt fan-skapt spill, og har nå blitt sluppet etter ni år i utvikling. Det ambisiøse prosjektet har resultert i et spill som ligger tett opp mot Pokémon-formelen slik den var rundt Game Boy Advance og Nintendo DS-dagene. En tropisk setting og over 150 nye selvlagde Pokémon er noe av det spillet har å by på.

Mn skal også kunne ta lommemonstrene sine med i kamper, eller bytte dem med andre spillere, via internett.

For øyeblikket er spillet kun å finne til Windows, men en Mac-versjon ligger i planene. Spillet kan lastes ned gratis fra prosjektets hjemmeside.

Hvor lenge?

Slik ser en kamp ut i spillet.
Pokémon Uranium Team

Spørsmålet nå er hvor lang tid det tar før The Pokémon Company velger å sende ut et brev til gjengen for å stoppe prosjektet. Spillet inneholder en hel drøss av materiale som kan gi advokatene blod på tann, så det er mest sannsynlig bare et tidsspørsmål.

At spillselskap velger å beskytte merkevarene sine på denne måten er svært vanlig. Det er nemlig slik at det å ignorere slike fan-prosjekter kan skade rettighetene til selskapene over tid. Bare for noen dager siden fikk den fan-skapte nyversjonen av Metroid 2: Return of Samus en rapp på fingrene av Nintendo.

Et knippe andre kjente prosjekter som har havnet på hoggstabben er Chrono Resurrection – en nyutvikling av Super Nintendo-spillet Chrono Trigger, samt en fan-oversettelse av Final Fantasy Type-0 til PlayStation Portable, etter at det ble kjent av Square Enix ville gi ut spillet med vestlig språk på egen hånd.

Det er for øvrig ikke måte på hva fansen får til når de går sammen.
I noen tilfeller var det faktisk fansen som «gjorde ferdig» spillene »

Siste fra forsiden