Fan lagde nyversjon av Metroid 2 – fikk Nintendo på nakken med én gang

AM2R: Another Metroid 2 Remake har vært i utvikling i fire år, men fikk kort levetid.

Skjermbilde fra traileren til AM2R: Another Metroid 2 Remake.
YouTube

Å lage oppussede nyversjoner av eldre spill er noe vi ofte ser fra spillutviklere, men noen ganger beskjeftiger også amatører seg med dette for å hylle favorittspillene sine. Dette går ikke alltid upåakted hen, noe en Metroid-fan nylig fikk erfare.

Som nettstedet Polygon melder ble en renovert versjon av klassikeren Metroid 2: Return of Samus nylig gjort tilgjengelig på nettet. Nintendo, som sitter på eiendomsretten til Metroid-serien, likte dette dårlig.

Fire års uvikling

AM2R: Another Metroid 2 Remake, som nyversjonen heter, ble lagt ut på fildelingsnettsteder den 6. august, og allerede dagen etter ble spillet fjernet igjen på de fleste nettstedene. Årsaken var en forespørsel fra Nintendo, som brukte brudd på opphavsretten som begrunnelse.

Skjermbilde fra traileren til AM2R: Another Metroid 2 Remake.
YouTube

Hendelsen kommer kanskje ikke som en stor overraskelse, men kom likevel brått på for fansen siden spillet har vært i utvikling helt siden 2012, altså i hele fire år.

Nintendo skrev i en uttalelse til Polygon at de setter stor pris på lidenskapen for selskapets produkter blant fansen, men at de ikke desto mindre må beskytte eiendommen sin. I uttalelsen heter det videre at den uautoriserte bruken av Nintendos intellektuelle eiendom kan svekke selskapets evne til å bevare den og bruke den i nye prosjekter.

AM2R: Another Metroid 2 Remake ble lagt ut som et gratisspill til Windows, med en Linux-versjon også på vei. Metroid 2 kom ut til Game Boy i 1991, og den oppussede utgaven byr på ny grafikk, nye områder og andre forbedringer. Under kan du se traileren til spillet.

Nintendo-fans har en del å glede seg til neste år: Både Zelda-, Mario- og Pokémon-spill vil komme til NX-konsollen ganske tidlig »

Siste fra forsiden