Fans må vente litt lenger på Metro Exodus

Det tredje spillet i actionserien har blitt utsatt.

Deep Silver

Det tredje spillet i Metro-serien – Metro Exodus – vil ikke nå sitt opprinnelige lanseringsvindu. Det kunngjorde utvikler 4A Games nylig via spillets nettside.

Metro Exodus trenger mer arbeid før det er klart for lansering.
Deep Silver

Metro Exodus skulle egentlig slippes til høsten, men kommer nå først i begynnelsen av 2019. Studioet beklaget overfor fansen, men forsikret om at beslutningen var til det beste for spillet:

– Vi vil at alle skal få oppleve det som blir det hittil mest ambisiøse Metro-spillet på sitt beste, og derfor har vi besluttet å flytte lanseringsdatoen til første kvartal i 2019. Vi vet at dette er skuffende nyheter for fans som hadde håpet å få spillet i år, men vet også at dere vil sette pris på resultatene som kommer med den forlengede utviklingstiden, forklarte 4A.

Selv om lanseringen blir forsinket må fans ikke vente veldig lenge på å få se mer av Metro Exodus. Utvikleren lovet nemlig å vise frem «gameplay» fra et helt nytt område på årets E3-messe, som går av stabelen 12. juni.

Tilbake til dommedags-Russland

Se annonseringstraileren for Metro Exodus. (Video: Deep Silver)

Metro Exodus ble opprinnelig avduket på E3 2017, med en trailer som gav et dystert blikk på hva som venter oss. Igjen får vi følge Artyom, protagonisten fra de to første spillene, som sammen med en gruppe overlevende er på vandring gjennom et postapokalpytisk Russland.

Spillet skilter med en langt mer åpen verden enn den vi fikk utforske i forgjengerne Metro 2033 og Metro: Last Light. Handlingen strekker seg over et helt år, og spillere må takle utfordringene som følger med ulike årstider i en historie som er ikke-lineær.

Metro Exodus kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Seriens to første spill ble pusset opp i 2014.
Vi lot oss imponere av samlepakken Metro Redux »

Siste fra forsiden