Metro Exodus

Slik blir Metro Exodus på PlayStation 5 og Xbox Series X

Og en forbedret PC-versjon av spillet er også på vei.

Deep Silver

Mange spill er som kjent i ferd med å bli overhalt for å dra nytte av den kraftigere maskinvaren som sitter i den nye konsollgenerasjonen, og Metro Exodus er intet unntak.

Nå har utvikleren kommet med detaljene om hva vi kan vente oss fra PlayStation 5- og Xbox Series X-versjonene av spillet – og i tillegg har de kunngjort en ny versjon til PC.

På de nye konsollene får Metro Exodus først og fremst støtte for «raytracing»-teknologien, gjerne oversatt til strålesporing på norsk, som skal gi vesentlig mer realistiske lyseffekter.

Som utvikleren peker på hadde spillet støtte for teknologien allerede ved lansering, men da kun på PC-er med nok muskler. Utvikleren sier de har foretatt en radikal overhaling av motoren for å få på plass støtte for teknologien på PlayStation- og Xbox-maskinene.

4K og 60 bilder per sekund

Ellers vil nestegenerasjonsversjonen av spillet kjøre i 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund, og spillet skal ifølge utvikleren også dra meget stor nytte av de korte lastetidene.

Deep Silver

Solid støtte for den haptiske teknologien man finne i PlayStation 5-konsollens DualSense-kontroller kommer også, og i tillegg jobbes det med å gi spillet justerbar synsvinkel for første gang.

Xbox Series S vil kun takle 1080p-oppløsning, men får ellers de samme oppgraderingene som på de kraftigere konsollene, lover utvikleren.

Den oppgraderte versjonen av spillet slippes som en gratis oppdatering til innehavere av originalspillet senere i år, men tidspunktet er ennå ikke kjent.

Også PC-versjonen får en oppgradering som vil by på den samme strålesporingsbehandlingen som konsollversjonene, men får i tillegg eksklusiv støtte for «avanserte refleksjoner» basert på strålesporing.

Metro Exodus ble lansert for nøyaktig to år siden og er oppfølgeren til Metro 2033 og Metro: Last Light. Spillene er en kombinasjon av førstepersons skytespill og overlevelsesspill og har generelt fått god mottakelse. Den seneste tittelen fikk 7 av 10 poeng her på Gamer.no.

Les også: Sony avslørte lanseringsplaner for flere PlayStation 5-spill »

Siste fra forsiden