Metro Exodus - Steam

Metro Exodus klart for Steam etter ett år med Epic Store-eksklusivitet

Deep Silver

Nøyaktig ett år etter at Metro Exodus kom til PC via Epic Games Store, vil skytespillet få sin etterlengtede lansering på Steam. Utvikler 4A Games tok nylig til Twitter for å bekrefte lanseringstidspunktet, som blir klokken 06:00 den 15. februar, norsk tid.

Med lansering rundt hjørnet betyr det også at det har gått ett år siden utgiver Deep Silver faktisk inngikk den omstridte eksklusivitetsavtalen med Epic Games-butikken.

I utgangspunktet skulle Metro Exodus nemlig slippes på Steam 15. februar 2019, men bare to uker før den store dagen førte avtalen med Epic til at Steam-lanseringen ble utsatt med 12 måneder.

Ikke overraskende uttrykte mange fans både store skuffelse og sinne over beslutningen. Både utgiveren og utvikleren fikk gjennomgå i sosiale medier, mens negative brukeranmeldelser haglet inn mot tidligere spill i Metro-serien.

Nå som spillet omsider kommer til Steam håper nok 4A og Deep Silver å legge spillets kontroversielle historie bak seg. Teamet melder imidlertid at det ikke har noen planer om å slippe Metro Exodus på GOG.com, som selvfølgelig har skapt mer sinne.

Herlig skyting

Metro Exodus.
Deep Silver

Ser man bort ifra all dramatikken rundt spillet er Metro Exodus en flott oppfølger til Metro 2033 og Metro Last Light. Spillet kombinerer skyting i førsteperson med elementer av både sniking og overlevelsesspill, der spillere må navigere en verden stappfull av alskens farer.

Vår anmelder var blant de som likte spillet, selv om han også måtte trekke frem noen mangler ved opplevelsen.

– Metro Exodus er en opplevelse som heldigvis overrasker og gleder mer enn det skuffer. Russland er gjengitt så vakkert som mulig, med slående vakre nattehimler og skremmende sandstormer. Å dra ut på reise med Artyom enda en gang har vært spennende, skremmende og trist, med enkle varme lyspunkter nå og da, skrev Andreas Bjørnbekk.

Les hele Metro Exodus-anmeldelsen her »

Siste fra forsiden