Metro Exodus Epic Games Store

Metro Exodus stikker til Epic Games Store rett før lansering

– Urettferdig, sier Valve.

Deep Silver

Metro Exodus – det tredje innslaget i den populære skytespillserien Metro – nærmer seg lansering med stormskritt. Det etterlengtede spillet kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One 15. februar, men rett før slippdatoen har utgiver Deep Silver sluppet en aldri så liten bombe.

Steam mister stadig flere spill.
Deep Silver

Akkurat som The Division 2 og siste del av The Walking Dead, har Metro Exodus på PC droppet Steam til fordel for Epic Games Store. Spillet er ikke lenger til salgs hos Steam, men Deep Silver lover at alle som har forhåndsbestilt Metro Exodus vil få spillet og eventuelt tilleggsinnhold der de opprinnelig kjøpte det.

For den som heller ønsker å vente forteller Deep Silver at Metro Exodus vil bli tilgjengelig i andre butikker ett år etter lanseringen – altså 14. februar 2020.

– Urettferdig

Fortnite-utviklerens to måneder gamle spillbutikk har dermed sikret seg nok en storfisk. At det hele skjer så tett på lanseringen har imidlertid skapt reaksjoner, og i motsetning til tidligere har Steam-eier Valve tatt bladet fra munnen.

Valve er ikke spesielt imponert over timingen til Deep Silver.
Steam

– Vi synes at valget om å fjerne spillet er urettferdig for Steam-kunder, spesielt etter at det har vært til salgs her så lenge. Vi beklager overfor Steam-kunder som forventet at spillet ville være til salgs frem til lansering 15. februar, men vi ble bare nylig informert om beslutningen og fikk begrenset med tid til å gi dere beskjed, lyder en merknad som dukket opp på Metro Exodus' Steam-side natt til tirsdag.

Uansett hvilken side man havner på i denne stadig mer bitre butikkstriden, er det ingen tvil om at Epics gunstigere vilkår for utviklere har lykkes i å skape bølger. Mens Steam tar 30 prosent av samtlige salgsinntekter, ber Epic nemlig kun om 12 prosent, og det spørs hvor lang tid det vil ta før Valve endrer på sine vilkår.

Inntil nylig mente mange riktignok at Epic-butikken ikke var spesielt forbrukervennlig. Nå har den imidlertid introdusert angrerett på spillkjøp, og forskjellene mellom de to konkurrentene blir sakte, men sikkert visket ut.

Lurer du på hva Metro Exodus går ut på?
Her kan du se en skremmende trailer for skytespillet »

Siste fra forsiden