EA - Nintendo Switch

– Fans vil heller spille våre spill på andre plattformer

EA vil fortsatt ikke satse på Nintendo Switch.

EA

Nintendo Switch har gjort stor suksess siden lanseringen i 2017, og hybridkonsollen nådde nylig snaue 37 millioner solgte eksemplarer. Tross de imponerende tallene har Electronic Arts stort sett valgt å holde seg unna, og denne uken forklarte selskapet hvorfor.

FIFA-spillene er blant de få som EA har sendt over til Nintendo Switch.
EA

Under en investorsamtale fikk EA-sjef Andrew Wilson spørsmål om hvorfor The Sims ikke er tilgjengelig på Nintendo Switch. Wilson forklarte at selskapet tar beslutninger om plattform basert på hvorvidt spillet vil passe inn i en gitt plattforms økosystem.

Fornøyd med PlayStation 4, Xbox One og PC

Etter å ha gjennomført sine evalueringer har konklusjonen vært at fans rett og slett ikke har nok interesse for EA-spill på Switch.

– Vi har mye data som antyder at veldig mange Switch-eiere også eier en PlayStation 4, en Xbox One eller en PC. Veldig ofte velger de å spille spillene vi lager på de andre plattformene, selv om de eier en Switch og liker innholdet de får på den konsollen, sa Wilson.

EA-sjefen ville riktignok ikke utelukke at The Sims kan komme til Switch en gang i fremtiden, men enn så lenge er han fornøyd med spillerbasen på de øvrige plattformene.

Selskapet har dermed ikke endret tankegang siden 2017. Den gang hadde det nettopp lansert sitt første Switch-spill – FIFA 18 – men kunngjorde at det enda ikke hadde planer om å satse for tungt på hybridkonsollen.

FIFA 20 skal fortsatt lanseres på Switch.
Nintendo-konsollen får riktignok en lettbeint variant av årets fotballspill »

Siste fra forsiden