FIFA 20

FIFA 20 gjenoppliver gatefotballen i september

EA har avslørt slippdato og en ny modus kalt Volta.

Lørdag trakk EA sløret av FIFA 20, det neste innslaget i den populære fotballserien. Spillet skal lanseres 27. september for PC, PlayStation 4 og Xbox One, og byr som vanlig på diverse forbedringer, men også en helt ny modus.

Gatefotballen er tilbake

Volta Football bringer gatefotballen tilbake til FIFA.
EA

Volta Football – som modusen heter – bringer tilbake de fartsfylte gatefotballkampene fra FIFA Street. Både kvinnelige og mannlige spillere kommer sammen i den nye modusen, som utspiller seg med enten 3-mot-3, 4-mot-4 eller 5-mot-5 på små arenaer rundt omkring i hele verden.

Volta-opplevelsen deles inn i fire varianter, med ulike typer spill avhengig av hva du er ute etter. I kampanjemodusen World spiller du mot ulike lag i forskjellige formater, og etter hver kamp du vinner får du rekruttere en spiller fra motstanderlaget.

Story er Voltas historiedrevne enspillerkampanje, som tar spillere med verden rundt for å utfordre gatefotballens legender. Målet er å gradvis bli flinkere, rekruttere nye spillere og komme seg til Volta-VM.

Volta League er en nettbasert turnering for de som foretrekker å spille mot andre spillere. Alternativt kan du ta kontroll over favorittlaget og spille mot datastyrt motstand i Kick-Off. Samtlige varianter byr på store tilpasningsmuligheter, slik at du kan kle spillerne akkurat slik du ønsker.

Intelligent fotball

Ute på gressmatta blir det også endringer.
EA

Selvfølgelig blir det nyvinninger på gressmatta også, og EA skilter med diverse justeringer til den vanlige FIFA-opplevelsen.

Blant disse er mer realistisk ballfysikk og det utvikleren kaller Authentic Game Flow, et system som gjør de datastyrte spillerne på banen smartere. Dette skal for eksempel føre til flere 1-mot-1-situasjoner, mens spillerne du ikke styrer etter planen vil ta bedre beslutninger og posisjonere seg bedre i forsvar.

En annen nyvinning er Decisive Moments, som gir deg mer kontroll i kampens kritiske øyeblikk. Ifølge EAs Sam Rivera betyr dette en overhaling for dribling, takling, frispark og straffespark, samt mer kontrollerte avslutninger.

Du kan lese mer om FIFA 20s planlagte endringer på EAs nettsider eller se avdukingen av spillet på YouTube.

En Nintendo Switch-versjon av spillet blir også tilgjengelig 27. september, under navnet FIFA 20 Legacy Edition. I en uttalelse til Eurogamer forteller EA at versjonen i hovedsak vil by på oppdaterte laglister fra FIFA 19, men ellers lite nytt.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

– Du får et nytt utseende på Switch, med nye drakter og spillerlister og alt det der. Men du får ikke Volta eller noen av de andre store nyhetene, fortalte sjefsprodusent Aaron McHardy.

Er du sulten på mer E3-nytt?
Ta turen over til vår samleside for årets messe »

Siste fra forsiden