Johan «Johans» Færaas

«Johans» forlater Ranheim - bader i tilbud fra andre klubber

– Jeg har satt meg en personlig deadline, men det er en del ting som må bli innfridd først, sier Johan «Johans» Færaas.

Tidligere Ranheim-spiller Johan Færaas blir ikke klubbledig lenge.
Dplay

Eserien er snart i gang igjen, og flere av de profilerte spillerne har byttet beite. Sondre Voktor har dratt til Viking, mens Anders Rasmussen har signert for Apeks. Alexander Hildre kunne tidligere i vinter annonsere at han forlater Mjøndalen til fordel for Odd. Nestemann på vei til ny klubb kan bli den profilerte Youtuberen Johan «Johans» Færaas.

LES OGSÅ: Fredag starter klubb-VM i FIFA - Nordavind representerer Norge

Etter det Gamer.no erfarer har det vært konkrete tilbud fra Stabæk, Jerv, Brann og Vålerenga for «Johans». I tillegg har Raufoss og Lillestrøm vist interesse. Ranheim trapper ned sin egen satsing, som har åpnet døren for at Færaas nå blir å finne i ny drakt. Hovedpersonen selv tror at klubbene i Eserien har fått opp øynene for markedsperspektivet i e-sport.

– Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke hva de ser i meg, sier han lattermildt før han legger til.

– Neida, jeg tror at klubbene åpenbart har begynt å se mer på markedsperspektivet i e-sport. Det er en grunn til at min tidligere lagkamerat (Sondre Voktor journ. anm.) fikk seg en ny klubb så raskt. Han er en veldig god FIFA-spiller, men viktigst av alt er den profilen han har bygd over årene. Han er veldig godt kjent i miljøet, han tør å melde og å lage litt liv rundt seg selv. Det skaper engasjement og oppmerksomhet. Spillerne må begynne å tenke mer på profilering av seg selv, i stedet for å vise hvor godt dem gjør det hver helg i Weekend League. Det er ingen underholdningsverdi i det, sier Johan Færaas til Gamer.no.

Nå skal han selv ut på klubbjakt, og det er som nevnt ikke mangel på tilbud.

– Jeg ser etter det kuleste prosjektet. Jeg kan bidra som spiller eller trener, men jeg er mest opptatt av å lage et kult kollektiv sammen med et lag for å lage bra innhold, underholdning og engasjement. Jeg liker sportslige ambisjoner, men det er viktigere å få et engasjert miljø rundt klubben med kule aktiviteter vi kan skape sammen.

LES OGSÅ: Var bare to minutter unna avansement

God kompis med Nordavinds Arkan Resul

Under forrige helgs klubb-VM opererte Færaas (øverst) som trener for Nordavind. Klubben har ikke gått ut med noe offisielt om at han er signert.
Sindre Stien/Nordavind

Johan Færaas er ofte å se inne på Twitch-streamen til Arkan Resul fra Nordavind. De to guttene har hatt det mye gøy sammen på platformen, samt vært med på forskjellige YouTube-videoer sammen. De to er veldig nære, men på spørsmål om Resul vil ha en innvirkning på klubbvalget kan vil han ikke si for mye.

– Vel, vet ikke hvor mye jeg kan si om det. Det er ingen tvil at Arkan betyr mye for meg. Han tok meg under hans vinger, og vi har brukt utallige timer sammen på FIFA for å utvikle hverandre, og få ut mitt potensiale. Det er åpenbart at vi har lekt med idéen om å være på lag sammen. Vi får bare vente å se hva som skjer, sier Færaas.

LES OGSÅ: Nykommer Jerv vant Eserien: – Overraskende at jeg dominerte så mye

Nå er det mye planlegging som ligger foran han, med tanke på potensiell flytting og valg av klubb foran den nye sesongen av Eserien.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

– Jeg har satt meg en personlig deadline, men det er en del ting som må bli innfridd først. Det er problemstillinger om jeg må dra med meg et flyttelass fra Trondheim til en annen by, ikke at jeg har noe i mot å flytte. Det er uansett en del praktiske ting som må på plass, avslutter han.

I helgens klubb-VM figurerte Færaas som trener for Nordavind. Hverken klubben eller Færaas selv har gått ut med noe angående dette. Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med Stein Wilmann for en uttalelse.

Dato for når Eserien er tilbake er enda ikke fastsatt.

Siste fra forsiden