EA - Kurt0411

FIFA-spiller utestengt fra samtlige EA-spill for trakasserende oppførsel

Utgiveren mener «Kurt0411» har gått langt over streken.

Kurt «Kurt0411» Fenech får ikke lenger spille FIFA eller noe annet EA-spill.
EA Sports/Gamer.no

FIFA-spiller og YouTube-profil Kurt «Kurt0411» Fenech får ikke lenger spille noen spill gitt ut av EA. Ifølge utgiveren skal spilleren ha oppført seg truende mot både ansatte og andre spillere, og etter gjentatte tilfeller har selskapet fått nok.

I en uttalelse på Twitter forteller EA at Fenech opprinnelig ble utestengt fra alle fremtidige FIFA-turneringer fra november i fjor. Siden den gang skal ingen ting ha endret seg, og selskapet har derfor sett seg nødt til å utvide straffen.

– Kurt har fortsatt å legge ut trakasserende og truende meldinger og videoer om EA-ansatte og profesjonelle spillere på sosiale medier, og han har oppfordret andre til å gjøre det samme. Hans meldinger har gått over streken, med personangrep og brudd på våre retningslinjer. Vi tolererer ikke truende oppførsel.

– Som et resultat vil EA-kontoen til «Kurt0411» stenges ute fra alle våre spill og våre nettbaserte tjenester som følge av disse alvorlige og gjentatte bruddene, forklarer EA.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Akkurat hva som utløste den nye utestengelsen kommer ikke frem i uttalelsen. Fenech har imidlertid brukt mye av tiden sin på å rakke ned på EA og FIFA-teamet, med blant annet hjemmesnekrede rapvideoer og spytting på EA-logoen.

I kjølvannet av uttalelsen har hovedpersonen selv tatt til sosiale medier for å fortelle sin side av saken. På Twitter bedyrer Fenech sin uskyld, og hevder det hele handler om at EA ikke vil at han skal vinne turneringer.

– Jeg har aldri sagt noe jeg ikke skulle ha sagt. Dette går bare dypere enn noen tror. [EA] vil ikke at jeg deltar i turneringer fordi de er redde for at jeg skal vinne dem.

Fenech er for øvrig ikke den eneste som er misfornøyd med EAs håndtering av FIFA 20. Under et intervju i forbindelse med en FIFA-turnering i helgen rettet «Tekkz» – en av verdens beste FIFA-spillere – et saftig spark til EA Sports-teamet.

Les også: Marco van Basten sparket ut av FIFA 20 etter nazi-vits »

Siste fra forsiden