FIFA 20 - Marco van Basten

Fotballegenden Marco van Basten sparket ut av FIFA 20 etter nazi-vits

EA/Gamer.no

Marco van Basten er sendt i FIFA-skammekroken etter å ha dratt en nazi-vits på TV. Det var under en direktesending på nederlandsk Fox Sports at fotballegenden – som blant annet spilte for AC Milan i sin tid – brukte uttrykket «Sieg Heil», som i stor grad er forbundet med nazismens fremmarsj under andre verdenskrig.

(Video: Morris/Youtube)

I videoen til høyre kan du høre van Basten bruke uttrykket mens en kollega intervjuer en tysk trener. Hovedpersonen selv har siden beklaget hendelsen, og forteller at det var et upassende forsøk på å gjøre narr av kollegaens tyskuttale.

TIl tross for unnskyldningen har EA valgt å gi van Basten karantene på ubestemt tid fra FIFA 20. I en melding til spillere (via Eurogamer) forteller utvikleren at spillerens FIFA Ultimate Team-kort er fjernet inntil videre.

– Vi er klar over nylige kommentarer fra Marco van Basten. Vi forventer at vår forpliktelse til likestilling og mangfold opprettholdes overalt i vårt spill. Med det som bakgrunn vil vi droppe Marco van Bastens ICON-gjenstander fra kortpakker, Squad Building Challenges og FUT Draft inntil videre.

Fox Sports har for øvrig også satt van Basten på benken frem til 7. desember, rundt to uker etter hendelsen opprinnelig fant sted. Lønnen hans fra den perioden vil gå til NIOD, en nederlandsk organisasjon hvis mål er å bevare all informasjon knyttet til andre verdenskrig og Holocaust.

Les også: FIFA 20 tar avstand fra rasisme i ny oppdatering »

Siste fra forsiden