FIFA 20 - No room for racism

FIFA 20 tar avstand fra rasisme i ny oppdatering

EA

EA og FIFA 20 ga denne uken sin støtte til Premier Leagues antirasismekampanje No room for Racism. En kommende oppdatering for fotballspillet vil blant annet introdusere egne drakter med slagordet, bekreftet utvikleren via Twitter.

Ved siden av draktene, som du kan se over, vil No room for racism-slagordet sys inn i flere deler av spillopplevelsen – inkludert via bannere på stadion under kamper. Oppdateringen blir gratis for alle som eier FIFA 20, og budskapet vil ifølge EA få hedersplass i spillet de neste månedene.

– Alle har rett til å føle seg trygge

Premier League trappet nylig opp kampanjen som følge av gjentatte rasistiske utrop fra tilskuere under Englands EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria på tirsdag. Kampen måtte stoppes to ganger etter gjentatt sjikanering av blant annet Raheem Sterling , men endte til slutt 6-0 til britene.

Som i FIFA 20 vil No room for racism stå sentralt i samtlige Premier League-kamper de neste ukene. I en uttalelse på sine nettsider forteller ligaen at den også vil legge press på selskaper som Twitter og Facebook i et forsøk på å takle rasisme også utenfor banen.

– Rasisme er ikke og vil aldri være akseptabelt i sport eller i samfunnet generelt. Alle har rett til å føle seg trygge og inkludert, sa Manchester United-spiller og EA Sports FIFA 20-ambassadør Jesse Lingard.

Vår anmelder likte FIFA 20 veldig godt »

Siste fra forsiden