Fansen fikset flerspiller i forgjengeren, men Just Cause 3 blir et solospill

I hvert fall ved lansering.

Dette bildet er så travelt at det er vanskelig å komme på en bildetekst.
Square Enix

Etter at fansen selv skapte en helsprø flerspillerdel til det allerede helsprøe sandkassespillet Just Cause 2 var det nok mange som håpet at utvikler Avalanche Studios skulle videreføre arven selv i oppfølgeren. Slik blir det mest sannsynlig ikke – i hvert fall ikke med det første.

I en uttalelse til Game Informer forteller grunnlegger Christofer Sundberg at spillet ikke kommer til å ha en flerspillerdel ved lansering. Det betyr ikke en full brems fra Avalanches side.

– Kanskje vi en gang senere tar Rico med inn i den moderne tiden med flerspilling, forteller Sundberg.

Med fansen bak roret

Just Cause 2 = kabloom!

Dette er sikkert skuffende for de som har brukt timer sammen i PC-utgaven av Just Cause 2 etter at flerspillermodifikasjonen ble sluppet på tampen av 2013.

Sandkassespillet fra 2010 lar spillere ta over alt av kjøretøy, men kanskje mer viktig: lar spilleren bruke en gripekrop til å hekte sammen alskens. For eksempel kan man hekte en bil til et jetfly og stikke av med hele greia. Dette blir selvfølgelig desto mer moro når man kan dele opplevelsen.

Det store spørsmålet nå er om fansen vil ta en ny modifikasjonsrunde med oppfølgeren, eller om Avalanche selv på et tidspunkt velger å prøve seg på flerspillerdelen.

– Vi forventer ikke at fansen lager flerspilleren i Just Cause 3, men på et punkt må du velge hvor du vil ha fokus. Vår styrke er i sandkasseopplevelsen, og vi ønsker å levere et flott Just Cause 3, sier Sundberg om det.

Apropos sandkassespill: Gjett hva som endelig er på markedet:
Grand Theft Auto V på de nye konsollene imponerer vår anmelder »

Siste fra forsiden