Fantasian - Mistwalker

Fantasian er det neste spillet fra kritikerroste Mistwalker

Nytt rollespill fra Final Fantasy-skaperen.

Mistwalker, spillstudioet til Final Fantasy-skaper Hironobu Sakaguchi, har avduket sitt neste prosjekt. Det kommende spillet går under navnet Fantasian – et klassisk japansk rollespill som kommer til Apple Arcade en gang i år.

Unikt nivådesign

I Fantasian trer man inn i rollen som Leo, en unggutt som lider av hukommelsestap. Spillere må forsøke å finne ut hva som har skjedd med Leo, samtidig som de redder verden fra en mystisk storm som spiser opp alt den kommer i kontakt med.

Slik skal Fantasian fungere. (Video: Mistwalker)

Ferden går gjennom ulike omgivelser, og måten Mistwalker har snekret sammen disse har fått en del oppmerksomhet. Utvikleren har nemlig bygget over 150 fysiske 3D-modeller, som kombineres med et par digitale penselstrøk for å skape verdenen i Fantasian.

Kampsystemet byr også på diverse nyvinninger, inkludert et system Mistwalker kaller Dimengeon Battle. I stedet for å kjempe mot alle tilfeldige fiender som dukker opp underveis, kan spillere velge å sende beistene til en annen verden. Etter hvert som denne verdenen fylles opp tar man så opp kampen mot alle på én gang. Ifølge utvikleren er dette for å skape en mer strømlinjeformet opplevelse som gir spillere mer tid til å utforske spillet uten avbrytelser.

Musikk blir det selvfølgelig også, og det er den legendariske komponisten Nobuo Uematsu som står bak. Uematsu – blant annet kjent for flere Final Fantasy-lydspor – har samarbeidet med Mistwalker-studioet før, og høstet god kritikk for sin innsats på både Lost Odyssey og Blue Dragon.

Fantasian skal som sagt ut i løpet av 2021, men en mer nøyaktig dato er foreløpig ikke spikret. Spillet inkluderes på abonnementstjenesten Apple Arcade, der man kan spille via Mac, iPhone, iPad eller Apple TV.

LES OGSÅ: Nytt Square Enix-rollespill bekreftet for Nintendo Switch »

Siste fra forsiden