Far Cry 4-utvikleren donerer opp til 800 000 kroner til Nepal

Ønsker å hjelpe landet og folket som inspirerte spillet.

Daniel Prudek, Shutterstock

Lørdag 25. april ble Nepal rammet av et jordskjelv med en styrke på 7,9. Svært mange av distriktene i landet ble rammet, og skjelvet gjorde store skader på bygninger og landskap. Siden helgen har det kommet flere etterskjelv, og stormen har ikke stilnet helt ennå.

Så langt er det bekreftet at over 5000 mennesker er døde, men det er ventet at tallet kan stige betraktelig siden man ikke har mye informasjon fra avsidesliggende steder.

Med flere hundre tusen rammede og hjemløse, trenger Nepal al den hjelpen de kan få. Allerede er det om lag 40 redningsteam i regionen, og pengene strømmer inn fra alle kanter. Men hver krone hjelper selvsagt.

– Med tungt hjerte

Far Cry 4 er sterkt basert på Nepal.

Spillutviklingsstudioet Ubisoft Montreal har selv kastet seg på og vil hjelpe til. De kommer til å donere opp til om lag 800 000 kroner, og ønsker å matche donasjonssummen som kommer inn via deres underside.

– Siden vi har brukt de siste årene på Far Cry 4, et spill som er dypt inspirert av Nepal og dets innbyggere, er det med tungt hjerte at Far Cry-familien går sammen for å samle inn penger til kanadiske Røde Kors, som mobiliserer for å reise til Katmandu for å gi støtte og medisinsk hjelp, skriver de på sine donasjonssider.

Far Cry 4 ble sluppet høsten 2014. Spilleren vandrer rundt i en åpen verden inspirert av fjellregionene i Nepal.

Flere vil hjelpe

Ubisoft Montreal er ikke de eneste som ønsker å bidra. Sega har valgt å donere alle inntekter de får gjennom salget av innhold i fire av sine spill, samt donerer om lag 140 000 kroner på egen hånd.

Flere enkeltpersoner og spillmiljø ønsker også å hjelpe så godt de kan. Blant annet har en rekke norske spillpersonligheter, ledet av Manveer Singh, gått sammen og dannet en donasjonsside hos Redd Barna der de sanker inn penger.

Et av de mest kjente veldedighetsprosjektene i spillmiljøet er Awesome Games Done Quick.
I år samlet de inn 1,5 millioner dollar til kreftforskning mens de underholdte seere »

Siste fra forsiden