Får Demon's Souls en oppfølger?

Fjorårets vanskeligste spill ga mersmak.

Det unike rollespillet Demon's Souls oppnådde raskt kultstatus etter at det ble sluppet i Japan og USA i fjor. Spillet har langt fra blitt solgt i like mange eksemplarer som de største utgivelsene fra fjoråret, men likevel har det blitt kalt årets beste av mange kritikere, og vår egen anmelder ga det også full pott da han anmeldte en importversjon.

Andre kan ha blitt skremt bort av en nådeløs vanskelighetsgrad og et krav om å investere mye tid for å komme seg videre i spillet. Nå ryktes det at vi har mer av det samme i vente fra utvikleren From Software.

Ifølge et innlegg på diskusjonsforumet NeoGAF, har det japanske spillnettstedet Dengeki Games i sin siste podkast omtalt en ennå ikke offentliggjort oppfølger til "et utfordrende og ekstremt vanskelig spill, med interessante spillmekanikker". Med andre ord er det mest nærliggende å tro at det er et Demon's Souls 2 det er snakk om.

Ifølge samme kilde skal spillet slippes i Japan allerede til høsten. Siden det første spillet ble utviklet i samarbeid med Sony, er det mest nærliggende å tro at også oppfølgeren vil være Playstation 3-eksklusiv.

Det første spillet har ennå ikke fått en europeisk utgivelse, men mange nordmenn har importert enten den amerikanske eller den engelskspråklige Asia-utgaven. Etter hvert har norske butikker også begynte å ta inn disse.

From Software holder for tiden også på med Armored Core 5 og 3D Dot Game Heroes som kommer til vesten i mai.

Siste fra forsiden