Får vi endelig en ny oppfølger til The 7th Guest?

Både nytt spill og en TV-serie kan bli en realitet.

Attic Door Productions

På tampen av 2013 forsøkte Trilobyte seg på folkefinansiering for å få laget The 7th Guest 3. Det ble på ingen måte noen suksess. De klarte bare å skrape sammen omtrent en fjerdedel av de 3,5 millioner kronene de håpet på. Dermed så det fremtiden til leketøysmakeren Henry Stauf veldig mørk ut. Nå har det imidlertid kommet to nyheter som kan føre til et nytt gjensyn med den gamle klassikeren.

Folkefinansert fanoppfølger

Noen fans som kaller seg Attic Door Productions har i årevis jobbet med en uoffisiell oppfølger med navnet The 13th Doll. Veldig mange slike prosjekter har en tendens til å trekke ut i tid, og aldri bli mer en halvferdig. Dette skyldes nok både at rettighetshaverne er skeptiske og at utviklerne bruker veldig mye av fritiden sin på noe de aldri vil tjene penger på.

Det blir massevis av ny hjernetrim å bryne seg på.

Denne gangen har imidlertid fansen fått rettighetene til å utgi spillet kommersielt av Trilobyte, og som et resultat trenger de finansiering fra andre fans. Etter en ukes tid har allerede deres Kickstarter samlet omtrent to tredjedeler av de edruelige 325 000 kronene de ønsker seg.

To spillbare figurer og tre ulike hus

I denne oppfølgeren kan man veksle mellom to spillbare figurer. Tad – guttungen fra The 7th Guest som nå har blitt voksen og innlagt på et sinnsykehus grunnet sine traumer fra barndommen.

I tillegg har vi doktor Richmond som ikke tror på legenden om Henry Stauf og ønsker å hjelpe Tad ved å ta ham med tilbake til det skumle huset vi kjenner så godt.

Som i The 7th Guest og The 11th Hour får spilleren vandre rundt i den enorme villaen til Henry Stauf. Men for første gang er det også flere andre omgivelser å utforske. Både sinnsykehuset og WonderWorld – Staufs gamle leketøysbutikk, skal inneholde nye gåter å løse. Tilsammen får vi hele 26 hjernetrimspill å bryne oss på, rundt om kring på disse stedene.

I løpet av spillet tar man avgjørelser som visstnok resulterer i hele fem ulike avslutninger. Det kan med andre ord kanskje bli interessant å spille igjennom spillet mer enn en gang?

Det store spørsmålet blir da om dette fanprosjektet får til det de offisielle utgiverne ikke fikk til. En av grunnene til at Trilobyte feilet var nok store ord, og veldig lite å vise til. Hos Attic Door Productions virker det som det er motsatt. Det kan se ut som de har kommet veldig langt i utviklingsprosessen allerede, og mener de skal klare å fullføre spillet i løpet av året. Summen de ber om er også bare en tiendel av det Trilobyte forsøkte seg på.

Kjente trakter?

Blir også en TV-serie

Trilobyte har riktignok planer for Stauf selv også. Nylig kunngjorde de at fortsettelsen på Henry Staufs mysterier skal bli avslørt i en TV-serie. Skjønt den blir neppe kringkastet, men skal legges ut på nettet i ti episoder.

I den korte pressemeldingen står det at en teaser-trailer blir lansert i oktober, etterfulgt av en kort kronerullingskampanje. Selve produksjonen er antatt å starte i mars neste år. Hvorvidt mange er villige til å betale for dette vil vise seg, men kanskje har de lært litt av forrige fiasko?

Lanserte nylig jubileumsutgave

Da The 7th Guest ble utgitt i 1993 skapte det nærmest en liten revolusjon. Det var trolig det første spillet som blandet animerte sekvenser med ekte film. Oppfølgeren The 11th Hour kom ut noen år senere men ble ikke like vellykket. Etter noen år gikk selskapet konkurs, men gjenoppsto i 2009. Du kan lese den spennende bakomhistorien her. (Artikkelen krever Ekstra-abonnement.)

Tidligere i år lanserte Trilobyte en jubileumsutgave av The 7th Guest til Android. Utgaven inneholder blant annet forbedret lyd, undertekster, remastered musikk samt et mer berøringsvennlig grensesnitt. Originalutgaven av spillet har forøvrig vært tilgjengelig på iOS, GOG og Steam noen år allerede.

Fikk du med deg vår sak om eventyrspillenes utvikling?
Les om eventyrsjangerens tidlige historie »

Siste fra forsiden