Husker du The 7th Guest?

Den revolusjonerende spillgrøsseren er relansert på nettet.

Gåteeventyret The 7th Guest var et av de aller første spillene som utnyttet seg av det nye CD-formatet tidlig på nittitallet, og det var ikke så rent få som investerte i CD-spiller for PC-en sin slik at de kunne spille The 7th Guest.

I dag er det digital distribusjon som gjelder, og nå har spillet blitt lansert på Good Old Games. Der selges det DRM-fritt, og GOG-teamet har sørget for at det er kompatibelt med dagens maskiner. Good Old Games vil også lansere oppfølgeren, The 11th Hour, om ikke veldig lenge.

Denne suppa må være utgått på dato.

I The 7th Guest må du utforske et forlatt spøkelseshus, som tidligere var eid av en ond leketøysmaker. For mange år siden hadde han invitert til fest i huset, men uheldigvis for de som kom på besøk hadde han onde baktanker med invitasjonen. Det er din jobb å finne ut hva som egentlig skjedde, noe som involverer å løse massevis av logiske nøtter.

Grunnen til at spillet ble lansert på CD i utgangspunktet var at det benyttet seg av en stor mengde videosekvenser, blant annet filmet med ekte skuespillere. I tillegg var det skumle herskapshuset gjengitt i 3D.

Det er et åpent spørsmål om The 7th Guest har tålt tidens tann særlig godt, men da det ble lansert var i alle fall Microsoft-gründer Bill Gates fornøyd. Han kalte det nemlig «den nye standarden innenfor interaktiv underholdning.»

Spillet er forøvrig også ute på iOS, for de som liker å la seg skremme på bussen.

Siste fra forsiden