Får vi Psychonauts 2?

Tim Schafer er veldig klar til å lage en oppfølger til kultklassikeren.

Det finnes nok av eksempler på genuint gode spill som aldri solgte godt nok, og det er mange årsaker til det. Jeg skal ikke spekulere i hvorfor Psychonauts, hjertebarnet til Monkey Island-skaper Tim Schafer aldri slo an, men faktum er i hvert fall at det sjarmerende og kreative plattformspillet fortjente en langt bedre skjebne.

Psychonauts var en kreativ liten sak.

I senere tid har det også blitt en kultklassiker av dimensjoner, og blant annet blitt sluppet i den digitale spillbutikken Steam, samt som et Xbox Originals-spill på Xbox Live.

Nå kan spillnettstedet CVG fortelle oss at Tim Schafer endelig føler seg klar til å lage en oppfølger. Det skal likevel ikke vise seg å være så lett.

– Jeg er klar for å gjøre det, og jeg hadde elsket å gjøre det. Det store problemet er å finne en utgiver som er villig til å finansiere prosjektet, sier han til nettstedet.

Spillskaperen har i senere tid vært opptatt med spill som fjorårets Brütal Legend og nylig utgitte Costume Quest, og føler altså at han endelig har kommet til et punkt hvor det føles naturlig å fortsette Psychonauts.

Her på berget ble det første spillet utgitt av storselskapet THQ, men det vites ikke om de er interessert i å hoppe på del to av sagaen. Det burde likevel være gode muligheter for at andre selskaper ønsker å åpne pengepungen for nok et prosjekt fra en av spillindustriens største personligheter.

Siste fra forsiden