The Nordic University Esports Championship

Får vi se NTNU mot BI Nydalen i ny skoleturnering?

Slik blir den nordiske skoleturneringen for universitet- og høgskolestudenter.

Finalen i turneringen avgjøres på Jönköpings University.
ju.se/Eivind von Døhlen/Gamer.no

Konkurranseplattformen Challengermode og selskapet HP samarbeider om å arrangere en NY skoleturnering i Norden, Omen by HP: The Nordic University Esports Championship.

Høgskole- og universitetsstudenter fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island har muligheten til å delta. Laget må bestå av tre studenter fra samme skole for å være gyldig, og spillerne må ha godkjent semesterdeltagelse. Flere lag fra samme institutt er tillatt.

Selv om dette primært er for studenter som går høyere utdanning kan Gamer.no bekrefte også folkehøgskoleelever har lov til å delta.

LES OGSÅ: Fire busslass med e-sportelever dro på DreamHack

Starter med League of Legends

Philip Skogsberg fra Challengermode.
Challengermode

Først ut er League of Legends. Totalt skal det deles ut nesten 50 000 norske kroner, fordelt mellom de tre beste lagene i turneringen.

Philip Skogsberg fra Challengermode forteller oss hvorfor valget falt på strategispillet:

– Det er to grunner til det. For det første er League of Legends det spillet vi har kjørt flest turneringer i, som vi kjenner best både teknisk og som e-sport. For det andre ønsker vi å starte med ett spill for å forsikre oss om at vi gjennomfører turneringen på best mulig måte, som konkurranse og for spillernes del. Selvsagt ønsker vi å inkludere alle de store e-sporttitlene til slutt.

Det er lagt opp til 32 lag i turneringen, men dersom det blir flere påmeldte lag vil det bli kjørt en ekstra kvalifisering for å redusere ned til 32 lag. Lagene deles inn i fire grupper, med åtte lag i hver gruppe. Gruppespillet spilles med dobbeltutslag og alle gruppene blir avgjort i løpet av fire dager. Det er de to beste i hver gruppe som avanserer videre.

Påmeldingen stenger 16. januar. Meld på ditt lag her »

30. januar starter sluttspillet, finalelagene reiser til Jönköping i Sverige for å spille finale på universitetet der. Kampen blir sendt direkte på Twitch.tv og spilt foran publikum.

Ønsker å danne en liga

Det stopper visstnok ikke med den ene turneringen, for arrangørene forteller at det er større planer for framtiden.

Les også
– Vi har ikke spilt noe siden laget ble satt sammen

– Planen er å holde skoleliga to ganger hvert år, en på våren og en på høsten. Vi håper å kunne arrangere en allerede i mai. Da skal man konkurrere i gruppeformat over flere uker til måneder, før man går inn i et sluttspill for å avgjøre hvem som vinner.

Etter spørsmål om det er budsjettert med flere konkurranser med nåværende sponsoravtale er arrangøren klar.

– Vi kjører konkurransene en av gangen, men planen er å hente inn flere sponsorer som egner seg sammen med Omen by HP-merkevaren. Så tanken er å arrangere mye så lenge vi er fornøyde med resultatet, avslutter Skogsberg.

Kan kollidere med Telenorligaen

Erling Rostvåg er ligaansvarlig for Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Dersom det blir seriespill så kan det være mulighet for at noen kamper kan krasje med Telenorligaen, og den norske ligaen har tidligere vært streng på oppmøte og forholder seg til ligareglementet.

– Når det gjelder kollisjoner i terminlisten, så er utgangspunktet at det kun anses som grunn for flytting av kamp hvis det kolliderer med deltakelse i «en internasjonal turnering av omfang som klassifiseres som «stort»». Dermed vil man ikke uten videre få «fri» for å delta her. Når det er sagt, er det mange lag som har innbyttere og det er mulig å bli enige med mostanderen om nytt tidspunkt fra 2. divisjonen og nedover. Jeg tipper dette ikke blir noe stort problem, forteller ligaansvarlig Erling Rostvåg til Gamer.no.

– Har dere tenkt å innlede dialog med arrangøren?

– Terminlisten vår er allerede satt opp og publisert, så det er grenser for hvor mange endringer vi får gjort nå. Vi har pleid å snakke med arrangører av andre turneringer når det oppstår kollisjoner og har nytt godt av at det var mulig å ha dialog med for eksempel Ragnarök i høst, så hvis noen henvender seg skal vi selvsagt prøve å finne en god løsning på hva det måtte gjelde.

Og legger til:

– Jo mer langsiktig og seriøs aktivitet som finnes i landet, jo bedre er det for norsk e-sport.

Siste fra forsiden