– Farmville-skapere mer verdt enn EA

Oppsiktvekkende verdivurdering for de to selskapene.

Facebook-spillet Farmville er nærmest beryktet i spillindustrien. Bondegårdsimulatoren er ikke spesielt populær hos de fleste "vanlige" spillutviklere, men når ut til et voldsomt publikum av brukere som kanskje ellers ikke ville spilt så mye.

En vanlig dag på gården.

Selskapet bak suksessen heter Zynga, som plutselig seiler opp som en stormakt i bransjen. Ifølge Bloomberg Businessweek er nemlig Zynga nå verdt mer enn verdens nest største spillutgiver: Electronic Arts.

Det skrives nemlig at Zynga for øyeblikket er verdt 5,51 milliarder dollar. Det er nesten 300 millioner dollar mer enn EA, som skal være verdt 5,22. Tallene baserer seg på flere parametere, slik som data fra aksjehandel, fremtidsutsikter og økonomi.

Med 210 millioner brukere er det kanskje ikke rart at Farmville-skaperen befinner seg blant de store. 57,6 millioner av disse spiller Farmville, der brukeren kan betale småsummer for å kjøpe spillvaluta og gjenstander.

Zyngas Café World, Mafia Wars og Vampire Wars opererer med en lignende modell. Farmville er for øvrig også tilgjengelig på App Store og Android.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden