Feature Dungeons & Dragons fyller 40 år

Den ikoniske røde boksen til Dungeons & Dragons ble inngangsporten til spillet for svært mange på 80-tallet. (Bilde: TSR)

Fra kjellernisje til populærkultur

Dette er den turbulente historien til innflytelsesrike Dungeons & Dragons.

Mitt første møte med Dungeons & Dragons skjedde på kino. Året var 1982 og filmen het E.T. Den handlet om gutten Elliott som blir venn med et romvesen. Helt i starten av filmen sitter storebroren til Elliott og vennene hans rundt kjøkkenbordet som er dekt med miniatyrfigurer, terninger, små papphus og godteri. De spiller Dungeons & Dragons.

E.T.-regissør Steven Spielberg var ekstremt flink til å inkludere tidsriktige popkulturelle referanser i filmene sine på 80-tallet. Rollespillet Dungeons & Dragons var på full fart opp og frem i 1982 og skulle komme til å bli beryktet og fryktet i USA i årene som fulgte. Jeg var nok ikke den eneste som fikk mitt første møte med spillet gjennom E.T.

Dungeons & Dragons i E.T.-filmen.

For en ung brettspillentusiast var scenen fortryllende. Hva var dette spillet som jeg aldri hadde hørt om? Og hva mente spillederen Steve i filmen når moren til Elliott spør hvordan man vinner i spillet og han svarer «Du vinner ikke. Det er som livet, man vinner ikke i livet.»

Les kommentarene (8)

Til toppen