Nye millioner til norske spill

Fem lovende prosjekter

Både små og store utviklere fikk litt ekstra å rutte med etter årets andre utdeling.

For noen måneder siden ble årets første søknadsrunde for støtte til norske spillprosjekter avsluttet. Da fikk seks spill en pengeinnsprøytning fra Norsk Filmfond, og nå er årets andre runde over.

Konseptbilde fra Monsterhelter.

4 millioner kroner delt ut

Denne gangen var det fem prosjekter som fikk støtte, og blant dem finner vi Funcoms nye satsing for barn, Monsterhelter. Dette er et massivt onlinespill myntet på barn i alderen 8-12 år, og foregår i en fremtidsverden hvor menneskeheten har åpnet portaler til nye verdener.

Disse verdenene skal ha varierte temaer, inkludert en forhistorisk verden med dinosaurer og hulemenn og en steampunk-verden hvor pirater flyr rundt på luftskip.

Spillerne skal utforske disse ved å ri rundt på sitt eget, formskiftende kjæledyr. Ved hjelp av sin trofaste følgesvenn skal spilleren bekjempe diverse fiender og reise rundt på eventyr alene eller sammen med andre.

Ifølge produksjonsrådgiver Kaja Hench Dyrlie fra Norsk Filmfond blir Monsterhelter plattformuavhengig og gratis å spille, og Funcom bekrefter at Monsterhelter er det java-baserte spillet som ble nevnt i finansrapporten for første kvartal 2009.

Monsterhelter får 1 500 000 kroner i støtte, og det gjør også Artplant-prosjektet Min kompis til Wii. Dette er også et barnespill, men dette skal kombinere pedagogikk og underholdning. Artplant har stått for flere tidligere barnespill, inkludert titler basert på Kaptein Sabeltann og Olsenbanden jr.

iPhone-versjonen av Railroad Revolution.

Spillet handler om den fotballfikserte gutten Felix. Han er ikke spesielt flink, og treneren hans er dårlig til å inkludere ham på laget. Dermed ender Felix opp på benken hvor hans livlige fantasi tar overhånd. Sammen med sin fantasikompis må han forbedre fotballferdighetene gjennom en rekke minispill basert på populære aktiviteter som triksing, straffekonk og kamper.

Kapitalisme og gåteløsning

600 000 gikk til Amazing Games og deres Railroad Revolution. Spillet tar oss med tilbake til 1860-årene og konstruksjonene av den transkontinentale jernbanen i USA. Du har som oppgave å fullføre ditt jernbaneprosjekt før konkurrentene, og kan benytte hederlige midler som forskning og utforskning for å få overtaket, eller mindre hederlige som sabotasje.

En mengde hindringer står i veien for deg, og du må blant annet hanskes med hete ørkener, banditter, indianere og store omveltninger i samfunnet, som gullrushet i California. Alt skal være skildret i full 3D med historisk nøyaktige modeller. Spillet slippes på PC, Mac og Iphone.

– Dette er et spennende prosjekt , hvor ambisjonen er å treffe både de som er spesielt interessert i togspill, men også målgrupper som spiller "casual games". Jeg har stor tro på at de vil kunne innfri ambisjonene i prosjektet, forteller Dyrlie.

Konseptskisse fra et av de første brettene i Dør-til-dør.

Yes Games fikk 200 000 kroner til sitt Chess Attack til PC, Mac og Iphone. Spillet beskrives som en mindre og enklere versjon av sjakk med all strategien og dybden fra brettutgaven av spillet. Det skal være velegnet for raske, små omganger når du har litt tid til overs.

200 000 kroner gikk også til Rock Pocket og det fysikkbaserte gåteløsningspillet Dør-til-dør. Her er målet ganske enkelt å frakte en pakke fra en dør til en annen. Det hele blir litt mer komplisert på grunn av tyngdekraften, for når pakken dukker opp på et brett faller den rett i bakken. Du må bruke forskjellige hjelpemidler som trampoliner og transportbånd til å flytte pakken til målet. Dør-til-dør kommer til PC, Mac, iPod og iPhone.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden