PUBG Europe League

Fem nye nordmenn klare for verdens største PUBG-liga

Besiktas og Zoekt Een Naam rykket opp etter en nervepirrende kvalifisering.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Verdens største PUBG-liga har blitt litt mer norsk, etter at fem nordmenn denne uken tok steget opp fra divisjonen under. Det ble en nervepirrende opprykksturnering, men etter fire dager med kamper var drømmen en realitet for Besiktas-gutta «simsy», «ultra», «TomiL» og «LuX» og Zoekt Een Naam-kaptein «ivel».

Når PUBG Europe League (PEL) sparker i gang sin neste fase senere i år vil de fem dermed være med å konkurrere mot «Aitzy» og «Jeemzz» – fra henholdsvis FaZe og Liquid – som frem til nå har vært de eneste nordmennene i ligaen.

Les også: «Aitzy» og FaZe gikk seirende ut av nervepirrende PEL-avslutning »

– Sjukt deilig

«Simsy» og Besiktas er klare for PEL.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Besiktas begynte Promotions-turneringen sterkt og tok ledelsen etter første dag. Deretter ble det blandede resultater på laget og før siste dag var det kun 20 poeng som skilte Besiktas på tredje og No Tag Team på syvende.

Disse spiller for Besiktas

Vis mer

Erik «simsy» Gravrok
Mikael «ultra» Andersen
Tomi «TomiL» Lindbäck
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen

Torsdagen fikk en katastrofal start, med null poeng i første kampen. Gutta klarte imidlertid å beholde roen, og fikk skuta rakst på rett kjøl igjen.

– Vi startet jo dagen med en rolig 16. plass og null poeng, som fikk temperaturen noe oppjustert. Men så vant vi neste kampen, så det var litt berg- og dalbane, forteller en fornøyd Gravrok til Gamer.no.

148 poeng holdt til tredjeplass sammenlagt, som sikret opprykk for Besiktas. Dermed er alt tilbake til der det skal være, mener «simsy».

– Sjukt deilig å endelig være med i toppen igjen. Minsk (den opprinnelige kvalifiseringen til PEL, journ.anm) var en katastrofe, da nesten alle som spilte fra starten kom seg inn i PEL. Så vi fikk litt følelsen av å være et andrerangs lag, som var godt å få ristet av seg.

– Skal vise at vi er enda bedre

«Ivel» ledet Zoekt Een Naam til Europas største PUBG-liga.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Også Zoekt Een Naam fikk en solid start på turneringen, men endte opp med flere turer under den magiske fjerdeplassgrensa. På ett tidspunkt var «ivel» og gjengen nede på syvende, men de bet seg fast og klorte seg tilbake på opprykksplass.

Disse spiller for Zoekt Een Naam

Vis mer

Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen
Paavo «Pag3» Voutilainen
Valteri «Vazku» Jussila
Luke «Teabone» Crafer

Lagets norske kaptein forteller riktignok til Gamer.no at han aldri kjente noe stort press, og at spillerne dermed sto fritt til å konsentrere seg om sitt eget spill.

– Fokuset var å levere jevne prestasjoner og ta de poengene vi kunne. Den siste dagen var ganske rolig og jeg følte vi gjorde en god figur, mener Sørensen.

Med sine 145 poeng endte Zoekt Een Naam med en margin på bare ti poeng ned til Vitality på femteplass. Det var riktignok alt de trengte, og «ivel» er spent på turen opp til PEL.

– Det tok sin tid å komme seg hit. Nå skal vi bare vise alle de andre at vi er enda bedre. Vi er motiverte og klare, så dette blir veldig spennende, avslutter kapteinen.

Nå bærer det hjem til Norge for både «ivel» og Besiktas-gjengen. Der blir det opplading til den neste fasen av PEL, som begynner om en måneds tid. Ingen datoer er bekreftet enda, men trolig braker det løs i slutten av august.

I tillegg til Besiktas og Zoekt Een Naam gikk Reciprocity og Gamerlegion videre fra Promotion-turneringen. Desperado, med norske «ToWzErA» og «C4LVINKL3IN», og den norske klubben Riddle tok seg ikke videre, og vender tilbake til Contenders-ligaen for neste fase.

Er du sulten på mer PUBG-action kan du sjekke ut helgens GLL Grand Slam-turnering, hvor du blant annet får se «Aitzy» og «Jeemzz». Kampene begynner 16:00 på fredag 19. juli, og avsluttes søndag kveld.

PUBG pusser opp Erangel-brettet i spillets neste oppdatering
Utvikleren varsler en rekke endringer for battle royale-opplevelsen »

Siste fra forsiden