Ferske detaljer om Gothic-skapernes nye rollespill

Utforske en gigantisk, postapokalyptisk verden ved hjelp av jetpack.

Nordic Games

Rollespillet Elex ble annonsert for nesten ett år siden, men i løpet av tiden som har gått, har vi fått fint lite informasjon om spillet. Men nå har utvikler Piranha Bytes og utgiver Nordic Games lagt ut et ordentlig nettsted, med bilder og ny informasjon.

Science-Fiction og middelalder i samme spill.
Nordic Games

Handlingen finner sted på en klode som en gang huset en svært avansert sivilisasjon. Men så ble planeten truffet av en meteor, og mesteparten av menneskene ble utryddet. De overlevende har nå delt seg inn i ulike fraksjoner, som kjemper om makten.

Dra hvor du vil

Spillet foregår i en stor, åpen verden delt inn i fem regioner, og i ekte Piranha Bytes-stil, er alle tilgjengelige fra starten av. Du kan dra hvor du vil og prøve å slåss med hvem du vil, men det er naturligvis ikke dermed sagt at alle områdene egner seg like godt for nybegynnere. Et nøkkelkonsept er at hvis du kan se et sted, kan du også reise dit – blant annet ved hjelp av jetpack.

Jetpack er ikke vanlig fremkomstmiddel i rollespill.
Nordic Games

Piranha Bytes er tradisjonelt ikke så interessert i vanlige klassesystemer, og Elex ser ut til å få et Gothic/Risen-aktig system der du starter på bar bakke, og kan utvikle figuren din i den retningen du ønsker ved å trene hos eksperter på de ulike egenskapene i spillet.

Vi loves også at hvilke valg du tar, og hvordan du oppfører deg, vil påvirke hvordan andre mennesker ser på deg og hvordan handlingen utvikler seg.

Siden Elex foregår i en postapokalyptisk verden, er våpnene du får tilgang til en kombinasjon av typiske middelaldervåpen og futuristiske sci-fi-våpen som stammer fra før katastrofen. Vi loves alt fra sverd og buer til plasmarifler og flammekastere.

Elex kommer til Windows, PlayStation 4 og Xbox One. Mer informasjon vil utvilsomt dukke opp på E3 i juni.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no. Der kan du også lese siste nytt om Elex' stallkamerat, SpellForce 3, samt tilbakeblikk på klassikere som Choplifter og Manic Miner.

Siste fra forsiden