FIFA 22

FIFA 22 lover mer realistisk fotball på nye konsoller

EA har sluppet trailer og dato for sitt neste fotballspill.

EA kunne i helgen avduke FIFA 22, det neste innslaget i utviklerens evigunge serie med fotballspill. Franske Kylian Mbappé pryder spillesken for andre året på rad, og inni lover EA ny teknologi og enda mer realistisk fotball – i hvert fall for de på ny konsoll.

For første gang i FIFA-historien bruker EA «motion capture»-teknologi for å fange måten profesjonelle spillere beveger seg.
EA

FIFA 22 introduserer nemlig noe som heter HyperMotion, en teknologi som kombinerer sporing – eller «motion capture» – av ekte spillere med EAs egen maskinlæringsalgoritme. I korte trekk skal dette levere mer realistiske bevegelser og fotballsituasjoner utpå gressmatta, og traileren øverst i artikkelen gir en kort kikk på hvordan det hele fungerer.

Mens HyperMotion er årets store nyvinning for FIFA, påpeker EA at funksjonaliteten kun er tilgjengelig på PlayStation 5, Xbox Series X/S og Google Stadia. De som spiller på PC, PlayStation 4 og Xbox One får med andre ord ikke den samme realismen i sin opplevelse.

Ellers lokker FIFA 22 med faste oppdateringer til karrieremodusen, Volta, Pro Clubs og selvfølgelig FIFA Ultimate Team. EA lover også en total overhaling av systemet for målvakter, og dette og mer skal vi få høre om i løpet av sommeren.

FIFA 22 skal lanseres 1. oktober, på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S. En mer lettbeint utgave av spillet kommer også til Nintendo Switch, men denne har foreløpig ikke fått noen dato.

LES OGSÅ: Konami bryter samarbeid med fotballstjerne etter anklager om rasisme »

Siste fra forsiden