Filmgigant går inn i spillbransjen

Filmstudio med ambisjoner

Paramount vil finansiere og utgi spill basert på sine filmer.

Filmselskapet Paramount har tidligere nøyd seg med å selge filmlisenser til ulike spillutgivere, men nå har selskapet bestemt seg for trappe opp sin satsing på TV-spill og gå mer aktivt inn i rollen med å lage spill av filmene sine.

Paramount-filmen The Spiderwick Chronicles ble nylig spillmatisert.

Ifølge Variety er Paramount allerede fullt i gang med prosjektet og regner med å gi ut sine første spill allerede i år, men hva slags spill dette dreier seg om er foreløpig ukjent. Det er heller ikke klart om disse spillene skal lanseres av Paramount alene eller i samarbeid med andre spillutgivere.

Paramount skal nemlig operere med en svært fleksibel modell for sin utgivervirksomhet, og dette innebærer mulige samarbeid med andre utgivere. I tillegg ser Paramount for seg muligheten til å finanseiere spill og selge dem til andre i stedet for å utgi selv.

Paramount håper også på å øke kvaliteten på sine lisensspill ved å ta en mer aktiv rolle i utviklingen. Ved å selv finansiere og overse prosjekter kan de sørge for kvalitetskontroll og gi utviklere tilgang på filmmateriale på et tidlig stadie av filmingen.

Hvis du drømmer om storslagne filmadapsjoner med grafikk i toppsiktet må du foreløpig forvente å bli skuffet. Paramount skal visstnok ha interesse av å jobbe med all slags TV-spill, men vil foreløpig fokusere mest på håndholdte konsoller og mobiltelefoner. De skal også vektlegge høy tilgjengelighet og massemarkedet.

Paramount er ikke den første filmgiganten som forsøker seg som spillutgiver. Fra før har vi Warner Bros. med Warner Bros. Interactive Entertainment.

Siste fra forsiden