Retrospillmesten - Nobuo Uematsu

Final Fantasy-komponist Nobuo Uematsu kommer til Retromessa

Den profilerte japanske komponisten tar turen til Sandefjord i august.

Nobuo Uematsu kommer til Sandefjord i august.
Dog Ear Records

Retromessa i Sandefjord har trukket sløret av en av trekkplastrene for i år. Den kjente komponisten Nobuo Uematsu kommer til messen sammen med bandprosjektet Con Tiki, og skal spille en konsert i Hjertnes Kulturhus sammen med dem lørdag 19. august. Med Con Tiki-prosjektet spiller Uematsu og åtte andre musikere utvalgte låter fra karrieren.

I tillegg kommer komponisten til å delta i en spørsmålsrunde på Retromessa i Bugårdshallen, der publikum kan komme med spørsmål.

Messegeneral Jan Olav Hegvik er fornøyd med å ha sikret seg Uematsu til messen.
Retromessa

– Det å få dette til er virkelig helt absurd. Å få en komponist i verdensklasse som Uematsu-san til Sandefjord og Retromessa er som at Beatles eller Metallica spiller på den lokale puben sier messegeneral Jan Olav Hegvik i en pressemelding.

Nobuo Uematsu er nok mest kjent som mannen bak store deler av Final Fantasy-serien, der han alene komponerte all musikk frem til Final Fantasy X i 2001. Han har også laget musikk til spill som Chrono Trigger, Lost Odyssey og Super Smash Bros. Brawl.

I 2004 forlot han Square Enix, og har siden da jobbet som frilanser på mange ulike prosjekter, inkludert flere temalåter til nyere spill i Final Fantasy-serien.

De siste årene har den nå 64-år gamle komponisten trappet arbeidet en del. I 2018 tok han permisjon på grunn av sykdom. Siden da har han hatt noen få oppdrag. Blant annet komponerte han temalåta til Final Fantasy VII Remake, og sto for bak musikken i det nyeste spillet til Final Fantasy-skaper Hironobu Sakaguchi: Fantasian.

Flere komponister kommer

Retromessa er en årlig begivenhet i Sandefjord, og tar sikte på å samle retrointeresserte i alle aldre. En stor del av fokuset ligger på eldre spillkultur. Det er Spillmuseet som er arrangør. Årets messe finner sted mellom 19. og 20. august.

I tillegg til Uematsu har messen flere gjester på tapetet – også et par andre musikere. Donkey Kong Country-komponist David Wise kommer med bandet sitt, og Commodore 64-komponisten Jonathan Dunn fra Ocean Software gjester messen.

Ellers får messen besøk av Wil Overton, som designet forsiden til mange spillblader.

Battletoads-grafikeren Kevin Bayliss tar turen til Sandefjord. Radarparet Victor Sotberg og Christopher Robin Omdahl – som tidligere ledet FlippKlipp, og som er de norske stemmene til Mario og Luigi i Super Mario Bros.-filmen – dukker også opp.

LES OGSÅ: Spillbladene har vært med på å definere spillkultur i over 30 år »

Siste fra forsiden