Nobuo Uematsu

Nobuo Uematsu tror ikke at han vil komponere flere fullstendige spillydspor

Final Fantasy-komponisten orker ikke mer.

Dog Ear Records

Nobuo Uematsu og Final Fantasy er en av de mest ikoniske duoene innen spill og spillmusikk. Den legendariske komponisten sto ene og alene for lydsporet til de første ni spillene i rollespillserien, før han i 2001 begynte å dele på arbeidsoppgavene.

De siste 23 årene har han fortsatt å lage musikk for både Final Fantasy og andre prosjekter, men ifølge han selv er dagene som solokomponist for spill trolig over.

– Har ikke stryken lenger

I et intervju med tyske Zeit Online (via VGC) fikk Uematsu spørsmål om han noen gang kommer til å komponere et fullstendig spillydspor igjen. 64-åringen tror ikke det kommer til å skje, både på grunn av helsa og fordi han fokuserer på andre prosjekter.

Uematsu var også med å lage deler av musikken til Final Fantasy VII Rebirth.
Square Enix

– Hva Final Fantasy angår er jeg fortsatt med ved å skrive tittelmusikken for spillene. Men jeg tror ikke jeg vil komponere musikk for et helt spill igjen, sa Uematsu og fortsatte:

– Du må gi alt i to eller tre år og jeg tror ikke jeg har den fysiske eller mentale styrken til å gjøre det lenger. Jeg vil heller bruke tiden jeg har igjen på å jobbe med andre prosjekter som jeg er glad i.

Uematsu måtte i 2018 legge arbeidet til side på grunn av sykdom. Han kom seg tilbake og lagde blant annet tittellåta til Final Fantasy VII Remake i 2020 og alt av musikk for mobilrollespillet Fantasian i 2021.

Sistnevnte ble laget av Mistwalker, studioet til Final Fantasy-skaper Hironobu Sakaguchi. Etter lanseringen av spillet spådde Sakaguchi at Uematsu trolig neppe ville ta på seg flere jobber som eneste komponist for spill. Det ser det nå altså ut til at han får rett i.

LES OGSÅ: Se 20 minutter fra Final Fantasy VII Rebirth »

Siste fra forsiden