Final Fantasy-komponist Nobuo Uematsu sliter med sykdom

Dropper alle prosjekter på ubestemt tid.

Square Enix/Nobuo Uematsu/Gamer.no

Den legendariske spillkomponisten Nobuo Uematsu har satt alle sine nåværende prosjekter på vent, og tar permisjon på ubestemt tid. Mannen bak mye av spillbransjens mest kjente musikk sliter med sykdom, og trenger fri for å komme seg til hektene.

I et brev til sine fans, publisert på komponistens egen blogg, forklarer Uematsu at han er utbrent, både mentalt og fysisk. Han forteller at det har vært en tøff beslutning å legge fra seg arbeidet, men at det til slutt ble nødvendig.

– Etter å ha vurdert alle muligheter har jeg valgt å ta en lengre permisjon, for å gi både kropp og sinn tid til å komme seg. Dersom jeg skal komme meg tilbake, vil jeg gjøre det når jeg er helt frisk igjen. Ikke vær redd. Når jeg er klar skal jeg gå tilbake til å gjøre det jeg gjør best, skriver Uematsu.

Når han er tilbake er naturlig nok ikke enkelt å forutsi, men planen er i første omgang å ta fri ut året. Han takker for støtten og beklager byrden som denne beslutningen legger på hans fans og klienter.

Lyden av Final Fantasy

Nobuo Uematsu har komponert spillmusikk i over 30 år, og er kanskje best kjent for sitt arbeid med Final Fantasy-serien. Han har bidratt til å lage musikk for nesten samtlige spill i den populære rollespillserien – med unntak av Final Fantasy XIII og Final Fantasy XV – og står som hovedkomponist for den kommende oppussingen av Final Fantasy VII.

I tillegg har han skapt lydspor for spill som Chrono Trigger og Super Smash Bros. Brawl., samt for den animerte filmen Final Fantasy VII: Advent Children.

Snart får du høre mye Uematsu-musikk på Switch.
Nintendo bringer flere Final Fantasy-spill til hybridkonsollen »

Siste fra forsiden