Final Fantasy V - Final Fantasy VI

Final Fantasy V og Final Fantasy VI forsvinner fra Steam i juli

Skal etter hvert erstattes med oppussede varianter.

Square Enix

Oppdatering 1. juli: Square har opprettet Steam-oppføringer for alle seks spillene i den kommende Final Fantasy Pixel Remaster-pakken. De tre første – Final Fantasy, Final Fantasy II og Final Fantasy III – skal lanseres 29. juli. De resterende spillene kommer i løpet av året, men når er enda ikke avklart.

Spillene kan kjøpes hver for seg eller i en samling med alle seks. Den fullstendige pakken skal koste rundt 130 dollar – drøye 1100 kroner med dagens kurs.

Opprinnelig sak følger.

Både Final Fantasy V og Final Fantasy VI fjernes fra Steam neste måned. Det bekreftet Square Enix denne uken.

Final Fantasy V.
Square Enix

Utvikleren har oppdatert hver av spillenes Steam-sider for å fortelle at de eksisterende versjonene forsvinner 27. juli. Disse skal etter hvert erstattes med oppussede varianter, men akkurat når det blir er uvisst.

– Dette spillet vil ikke lenger være tilgjengelig for kjøp etter 27. juli 2021. I stedet kan du kjøpe den pikselerte oppussingsutgaven av Final Fantasy VI, som kommer snart.

Final Fantasy Pixel Remaster

Se den meget korte traileren for Final Fantasy Pixel Remaster. (Video: Square Enix)

Oppussingene det siktes til ble opprinnelig avduket under E3-messa tidligere denne måneden. Final Fantasy Pixel Remaster pusser opp de seks første spillene i serien, med den pikselerte 2D-stilen fra originalspillene.

Stort mer enn det vet vi foreløpig ikke. Final Fantasy Pixel Remaster har ikke fått noen slippdato, men skal komme til både Steam og mobil.

De seks første Final Fantasy-spillene har lenge vært i en litt uheldig limbo for folk som ønsker å oppleve seriens første år. Mens Final Fantasy I og II har hatt helt legitime porteringer på mobil, har de vært utilgjengelige ellers. Final Fantasy III og IV har kun hatt porderinger av 3D-versjonene som først kom ut på Nintendo DS. De mest tilgjengelige versjonene av Final Fantasy V og VI har vært mobilversjoner som har fått hard kritikk for å nettopp fjerne pikselstilen og erstatte grafikken. Nå håper fans at det nye prosjektet kan rette litt på dette.

LES OGSÅ: Her er Team Ninjas Final Fantasy-spill »
LES OGSÅ: Final Fantasy IX blir TV-serie »

Siste fra forsiden