– Final Fantasy VII Remake ble avduket for tidlig

Ifølge spillsjefen ble kunngjøringen gjort for å komme ryktene i forkjøpet.

Square Enix

Etter tre år med øredøvende stillhet rundt Final Fantasy VII Remake, hadde mange håpet at Square Enix' E3-presentasjon ville gi oss noen flere detaljer om prosjektet. Utvikleren hadde imidlertid helt andre planer, og ingen ting tyder på at vi får se nyversjonen i nærmeste fremtid.

Korte klipp er alt vi har fått av Final Fantasy VII Remake så langt.
Square Enix

I et intervju med det italienske nettstedet Multiplayer innrømmer Tetsuya Nomura at avdukingen av spillet i 2015 kom altfor tidlig. Spillsjefen forteller at han gjerne skulle ha ventet til det var nærmere lansering, men Square gav til slutt etter for rykter og press fra fansen.

– Jeg er fullt klar over at vi kunngjorde det for tidlig, men det begynte å gå rykter om at vi jobbet med spillet, så vi valgte å ikke holde det hemmelig lenger og kom med en offisiell avduking, forklarte han.

– Vanskelig å velge riktig tidspunkt

Nomura sa videre at det alltid er vanskelig å velge riktig tidspunkt å trekke sløret av et spill. Mens mange andre studioer venter med å vise frem sine spill til de nesten er klare for lansering, mener han situasjonen er en litt annen for Square Enix.

– Vi kjenner på presset fra fansen vår selv når vi ikke kunngjør noe som helst. De spør allitd om vi jobber med ett spill eller hvorfor vi ikke lager en oppfølger til et annet. Selv etter kunngjøringen endrer ikke situasjonen seg, for da går de over til å spørre oss når det skal lanseres eller når vi skal vise frem en ny trailer.

For Nomura er det viktig å komme ryktene i forkjøpet, både når det kommer til ekte lekkasjer og falsk informasjon. Da slipper teamet nemlig å forholde seg til hva som kan bekreftes og hva som bør avkreftes, påpeker han.

Square hadde i det minste noen spennende nyheter på E3.
Det etterlengtede Kingdom Hearts III fikk omsider en lanseringsdato »

Siste fra forsiden