Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake slippes på PC – koster 799 kroner

Kun på Epic Game Store.

Den årlige spillreklamefesten The Game Awards førte med seg en rekke nye annonseringer og avdukinger. En av de mest selvfølgelige – men likevel til nå ubekreftede – var en PC-versjon av Final Fantasy VII Remake Intergrade. Denne versjonen inneholder både hovedspillet og ekstrakapitlet Final Fantasy VII Remake Intermission, og slippes eksklusivt på Epic Game Store 16. desember.

Du kan se annonseringstraileren over.

Cloud og Barret måper over prisen.
Square Enix

Et litt mer overraskende aspekt enn selve avdukingen er prisen for spillet – utgiver Square Enix ønsker å ta 799 kroner for grunnutgaven av spillet. Dette er en stiv pris vi svært sjelden ser på PC-utgivelser, og som frem til nå har vært forbeholdt nye spill på PlayStation 5 og Xbox Series X. Ikke minst er det en temmelig stiv pris for det mange vil se på som et snart to år gammelt spill, selv om Intergrade-versjonen er en nyere og mer robust pakke.

Vi kan også nevne at Forspoken – et annet Square Enix-spill – også fronter samme pris på Epic Game Store akkurat nå.

Det er litt for tidlig å si noe om hvorvidt 799 kroner befester seg som en vanlig sum for PC-spill, men inntil videre virker det å være knyttet til utgiveren.

Nytolkning som splitter publikumet

Final Fantasy VII Remake er en nytolkning av rollespillklassikeren fra 1997, som først ble sluppet på PlayStation 4 våren 2020. Vår anmelder her på bruket var litt lunken til adapsjonen, og meldte om noen aspekter han gjerne skulle ha sett var annerledes.

– Det er vanskelig å vite hva man egentlig skal si. Det er mye bra her. En flott historie kommer frem som aldri før, og kjemien mellom Cloud og Aerith er en drøm. Kampene er fantastiske, og det er et sykt nydelig spill. Hadde Square Enix nøyd seg med å levere dette, og ingenting mer, hadde dette vært alt vi hadde håpet på. Men vi får mer, mye mer, og nå er jeg bare sliten, og glad det er lenge til fortsettelsen, skrev han i 2020.

LES OGSÅ: Final Fantasy VII Remake-fortsettelsen skal ikke by på drastiske historieendringer »

Siste fra forsiden