Final Fantasy XIV: A Realm Reborn har nådd 10 millioner spillere

Det fire år gamle rollespillet har nådd en milepæl.

Konseptkunst fra A Realm Reborn.
Square Enix

Square Enix melder tirsdag at nettrollespillet Final Fantasy XIV: A Realm Reborn har nådd 10 millioner spillere.

Det er viktig å påpeke at disse 10 millionene ikke er månedlige spillere – i stedet har Square Enix lempet alt av kontoer inn i en haug, inkludert spillere med prøvekontoer som åpner for spilling opp til nivå 35 med noen få begrensninger.

Red Mage-klassen er en av nykommerne i Stormblood-utvidelsen.
Square Enix

Likevel er 10 millioner spillere et imponerende tall for et nettrollespill, og særlig et nettrollespill som opprinnelig gikk på snørra i første omgang i 2010. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn er faktisk et spill som sprang ut av asken til Final Fantasy XIV etter at utvikleren måtte skrote en tidligere lansert versjon av spillet, et spill som ble forhatt av både kritikere og spillere for å være uferdig.

Etter kollapsen har det hele altså snudd for Square Enix, som nylig lanserte sin andre utvidelsespakke til spillet, Stormblood, som blant annet introduserer nye områder, hever nivågrensen til 70 og legger til to nye klasser: Red Mage og Samurai.

Har fortsatt månedsavgift

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn er et av nettrollespillene som tviholder på en månedlig abonnementsafgift, men i mars ble det også åpnet for at man kan prøve spillet gratis frem til nivå 35, både på PlayStation 4, Windows og Mac, med noen begrensnigner. Dersom du er nysgjerrig kan du selv melde deg opp for å prøve spillet på deres nettsider.

Vi testet Final Fantasy XIV på PlayStation 4 i 2014.
– Et solid og vellaget nettrollespill, skrev vår anmelder »

Siste fra forsiden