Final Fantasy XIV utsettes igjen

Vi får ikke se PlayStation 3-versjonen på en god stund.

Det massive online-rollespillet Final Fantasy XIV skulle være det neste store i flerspillerporteføljen til den velkjente japanske spillserien, men det ser fjernt ut på dette stadiet. Tilbakemeldingene fra spillere har vært katastrofale, og vår egen MMO-ekspert Tor Egil har kalt spillet noe av det verste han har spilt de siste årene. Det ledet ham igjen til Stockholm for å sette utviklerne opp mot veggen.

Final Fantasy XIV er et ambisiøst stykke arbeid.

Utvikler Square Enix har i ettertid lovet bot og bedring, men det er fortsatt mye som må gjøres før spillet kan komme på rett kjøl. Det er nok også årsaken til at PlayStation 3-versjonen nå må vente enda en stund. Det er det Eurogamer som melder.

De siterer en uttalelse fra selskapets president Yoichi Wada på spillets offisielle hjemmeside:

– Vedrørende PlayStation 3-utgivelsen så ønsker vi ikke å gi ut en ren overføring av Windows-versjonen i sin nåværende form. I stedet vil vi gi dere en oppdatert versjon som inkluderer de forbedringene vi har planlagt. Av den grunn velger vi å utsette denne versjonen av spillet fra sin opprinnelige utgivelse mars 2011 på ubestemt tid.

Samtidig skal det ha skjedd store omstruktureringer i kjernegruppa bak spillet, hvor blant annet spillets produsent Hiromichi Tanaka skal ha blitt fjernet fra prosjektet. Videre har de hentet utviklere fra andre prosjekter for å forsøke å redde Final Fantasy XIVs fremtid, blant annet produsenten Naoki Yoshida.

Mer enn to måneder har passert siden spillets utgivelse, og det er svært beklagelig å melde om at spillet ikke er så fornøyelig som våre spillere har lært seg å forvente av et spill i serien. Dette beklager vi på det dypeste. Etter nøye ettertanke har vi bestemt oss for at det beste å gjøre på dette punktet var å forsøke å forbedre det med et nytt team under nytt lederskap, avslutter Wada.

Spillet skal få flere oppdateringer i løpet av året, og det skal bli spennende å se hvorvidt den japanske storutvikleren greier å redde det digre prosjektet.

Siste fra forsiden