Finn fram dansematta og dans fiendene dine i senk

Det ukonvensjonelle rytmespillet Crypt of The Necrodancer lader opp til lansering.

Brace Yourself Games

Steams Early Access huser mangt et spennende spillprosjekt, fra kortspill med Batman-kamper, til detaljerte og tullete romfartssimulatorer. Crypt of The NecroDancer hører også med blant de mest interessante opplevelsene tjenesten har bydd på, og som dels rytmespill, dels roguelike og en hel masse grotteutforskning, er spillet helt klart noe for seg selv.

Torsdag denne uka legger imidlertid Crypt of The NecroDancer Early Access bak seg, til fordel for en endelig lansering. Det forteller utvikler Brace Yourself Games.

Spill i takt med musikken

For å lade opp til lanseringen har utviklerstudioet blant annet slengt på en siste sone i spillet, med tonnevis av nye fiender og feller, samt en håndfull belønninger og mellomsekvenser. I tillegg har de også satt sammen en splitter ny trailer, som egentlig forteller deg alt du trenger å vite.

Drager er det minste av problemene dine.

I Crypt of The NecroDancer kastes man inn i rollen som grotteutforsker og profesjonell monsterslakter, i et univers hvor fantastiske skapninger går hånd i hånd med elektrisk retromusikk. Det er også musikken som står for spillets mest unike premiss, i form av det faktum at alt man gjør må utføres i takt med bakgrunnsmusikken.

En av sjefsfiendene danser conga.

Dette gjelder absolutt alt, fra hvert skritt og sverdslag figuren din tar, til mønsteret fiendene angriper i. Kanskje mest absurd er det faktum at man faktisk kan spille med dansematte, selv om vanlig tastatur og håndkontroller også er mulige styringsvalg.

Hvert nivå har sitt helt unike lydspor, komponert av Danny Baranowsky, mannen som tidligere har lagd tonene du hører i Super Meat Boy og The Binding of Isaac. For de som ønsker det kan man også laste inn sine egne MP3-filer, og spille i takt med disse.

Crypt of The NecroDancer forlater Early Access 23. april, og selges da som et fullverdig spill til Windows, Mac og Linux.

Lanseringstrailer for Crypt of The NecroDancer.

Siste fra forsiden