Kerbal Space Program har fått utgivelsesdato

Den populære romsimulatoren forlater «Early Access» om kort tid.

Romsimulatoren Kerbal Space Program overrasket mange med sin sjarmerende estetikk og særdeles dype spillmekanikker da utvikler Squad kom med en tidlig alfaversjon i 2011. Siden den gang har spillet vært i konstant utvikling, og tilbakemeldinger fra spillere i det offentlige rom har spilt en kritisk rolle i prosessen – selveste NASA har til og med vært med å utvikle en pakke til spillet.

Nå er Kerbal Space Program klar for full utgivelse. Gjennom sitt eget forum avslørte den meksikanske utvikleren at versjon 1.0 av spillet slippes mandag 27. april. De ga samtidig ut en liten videosnutt som viste fram en klatrende kvinnelig kerbal – både klatrefunksjonen og den kvinnelige spillfiguren er blant nyhetene i fullversjonen.

Utvikleren planlegger å annonsere flere nye funksjoner fordelt på de resterende dagene før utgivelse.

En av videosnuttene Squad har lansert i forbindelse med nedtellingen til lansering.

Fortsetter å oppdatere

Kerbal Space Program er et romsimulatorspill satt til den fiktive planeten Kerbin. Kerbalene forsøker å få i gang et romprogram, og har tross sitt søte utseende og sin uheldige natur kommet langt i romforskningen. Spilleren kan konstruere raketter og fartøy som sendes ut i verdensrommet for å utføre oppdrag, mens man hele tiden må passe på at det ikke ender katastrofalt for de modige astronautene.

Spillet har tre moduser: Karriere, vitenskap og sandkasse. I sandkassemodus kan du lage din egen romferd og reise av sted, eller kræsje og dø før du i det hele tatt har forlatt hjemplaneten uten alvorlige konsekvenser.

Vitenskapsmodus gir deg muligheten til å låse opp mer avanserte funksjoner etter hvert som du går videre i spillet, dette for å unngå at nye spillere blir overveldet av alle mulighetene man har umiddelbart tilgjengelig i sandkassemodus.

Karrieremodus er rett og slett et trinn videre fra vitenskap, hvor du må utføre oppdrag for å danne deg et bedre rykte slik at du kan få flere og større oppdrag etter hvert.

Når fullversjonen av Kerbal Space Program er ute planlegger Squad å fortsette å iterere med nye funksjoner til spillet. Vi kan vente oss både flerspillermodus, nye deler til romskip og nye kontrakter i framtiden.

Betaversjonen av spillet har lenge vært tilgjengelig gjennom Steams «Early Access»-program, og var blant de fem mest solgte spillene da det kom ut i 2013.

Siste fra forsiden